USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

ЗСУ відновили свої позиції поблизу Сіверська

Однак окупанти просуваються вздовж лінії Куп'янськ – Сватове
ЗСУ
ЗСУ. Фото ілюстративне
Джерело: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України відновили позиції поблизу Сіверська, що на Донеччині. Проте війська РФ просуваються вздовж лінії Куп'янськ – Сватове та біля Покровська, повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти кажуть, що також на півночі Харківської області 9 вересня тривали бої, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Втім, окупанти атакували поблизу Глибокого, Вовчанська, Стариці та Тихого 8 і 9 вересня. А так звані російські блогери зазначають, що Повітряно-космічні сили Росії знищили міст через річку Вовчу поблизу Охрімівки та Малої Вовчої Харківської області.

"Путінські війська нещодавно просунулися вздовж лінії Куп'янськ – Сватове – Кремінна. Також геолокаційне відео свідчить, як ЗСУ завдають ударів по ворогах у центрі Макіївки та на північний захід від Піщаного. Це вказує на те, що війська РФ нещодавно просунулися в цих районах", – пишуть аналітики.

Крім того, російські "воєнкори" говорять, що окупанти розширили свій контроль в районі Синьківки та просунулися в районі Невського. Проте глава Харківської ОВА Олег Синєгубов стверджує, що Синьківка залишається спірною "сірою зоною".

До того ж днями загарбники атакували поблизу Петропавлівки, біля Глушківки, Стельмахівки, Лозової, М'ясожарівки, Чернещини, Невського, Макіївки, Новосадового. А ще – поблизу Торського, біля Діброви й Серебрянського лісу.

Однак українські воїни нещодавно відновили позиції, а російські загарбники трохи просунулися на Сіверському напрямку. Зокрема геолокаційні кадри показують, що ЗСУ повернули позиції у східній Івано-Дар'ївці (на південний схід від Сіверська).

Дещо просунулися противники й на північний захід від Білогорівки (на північний схід від Сіверська). Та продовжували наступ в районі Григорівки та Білогорівки, поблизу Верхньокам'янського, Івано-Дар'ївки та Спірного, біля Званівки та Переїзного. Просунулися загарбники й поблизу Часового Яру і на південний захід від Донецька. 

Новини за темою: Росіяни просуваються у Донецькій області – біля Часового Яру і Торецька

Що кажуть у Генштабі ЗСУ?

Тим часом у зведенні Генерального штабу ЗСУ йдеться, що загалом протягом минулої доби зафіксували 167 бойових зіткнень. Приміром, 9 вересня противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах чотири ракетних удари із застосуванням чотирьох ракет, а також 97 авіаударів, зокрема, скинув 130 КАБів. Крім цього, здійснив 4916 обстрілів, з них 195 – із реактивних систем залпового вогню.

А ось на Сіверському напрямку українські захисники відбивали 14 штурмових дій російських загарбників поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Спірного та Званівки. На Покровському – наші воїни зупинили 41 штурмову і наступальну дію агресора у бік населених пунктів Воздвиженка, Зелене Поле, Новотроїцьке, Гродівка, Новогродівка, Селидове та Михайлівка.

Однак найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Михайлівки та Новогродівки. А на Курахівському напрямку Сили оборони відбили 46 атак.

Аналітики DeepState додають: ворог просунувся у Красногорівці, біля Новогродівки та Вугледара. Також уточнено лінію зіткнення у Торецьку.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ відновили нещодавно втрачені позиції під Покровськом Донецької області. А російські окупанти взялися атакувати на Торецькому напрямку – побільшало наступальних дій з боку РФ.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції