USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Війна Росії проти України, є частиною переломного моменту в історії світу, - Байден

Загрози для демократії мають різні характери
Байден в Києві_3

Президент США Джо Байден в Києві, 20 лютого 2023 року

Джерело: Офіс Президента

Президент США Джо Байден вважає, що нинішні події у світі, зокрема війна Росії проти України, є частиною переломного моменту в історії, коли необхідно посилювати альянси та відносини з партнерами. Про це сказав координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

"Президент описує нинішній час, у якому ми живемо, як переломний момент, і він має рацію. Адже якщо ви подивитеся по всьому світу, однією з речей, яка об’єднує, є загроза для демократії", - пояснив Кірбі.

Координатор відповідав на питання, як в адміністрації Байдена можуть схарактеризувати зовнішню політику США на нинішньому етапі, в тому числі стосовно ситуації в Україні та Секторі Гази.

Представник Білого дому додав, що загрози для демократії мають різні характери.

"Байден вірить у зовнішню політику, яка посилює наших союзників і партнерів, яка будується на альянсах і партнерствах, яка визнає, що американці не можуть зробити все самі. Однак наше лідерство є життєво важливим для розв’язання деяких із цих проблем", - зазначив Кірбі.

Також нагадав, що зовнішня політика США залишиться активною, як і впродовж попередніх трьох років роботи адміністрації Байдена.

Політика США стосовно України

Наприкінці минулого року адміністрація президента США Джо Байдена обговорювала з європейськими союзниками можливі зміни в підтримці цілей України. Вашингтон хоче поліпшити позицію Києва в можливих переговорах із Москвою щодо припинення війни.

Такі зміни стратегії США щодо підтримки України зосереджені на можливому переході до більш оборонної позиції. Це відбувається у зв'язку з тим, що допомога Києву з боку Вашингтона і Європи "зараз під серйозною загрозою".

При цьому Білий дім і Пентагон публічно наполягають на відсутності офіційних змін у політиці адміністрації Байдена щодо підтримки наміру України повністю витіснити російських загарбників і звільнити окуповані території.

Новини за темою: Володимир Зеленський впевнений, що Євросоюз і США схвалять фіндопомогу Україні

Однак у розмовах з українською стороною американські та європейські офіційні особи наразі обговорюють можливість замість проведення контрнаступу ЗСУ сконцентруватися на зміцненні оборонної позиції проти російських загарбників на сході країни.

Нагадаємо, раніше західні ЗМІ писали, що американські та українські військові лідери шукають нову стратегію, яку можуть реалізувати на початку наступного року, щоб відновити позиції Києва.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат