USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Відключень буде більше? У Центрі енергетичних досліджень заявили про нову ймовірно аварію на Південноукраїнській АЕС

Енергоблок АЕС знизив видачу електроенергії на 600 МВт
Південноукраїнська АЕС

Південноукраїнська АЕС

Джерело: відкриті джерела

На Південноукраїнській атомній електростанції, ймовірно, знову сталася аварія, у зв'язку з чим енергоблок знизив видачу на 600 МВт. Про це заявляє директор Центру енергетичних досліджень Олександр Харченко у Facebook.

"Із двох незалежних джерел: знову аварія на Південноукраїнській АЕС. Дві зайві черги відключень від "Укренерго" сьогодні, тому що енергоблок на 600 МВт знизив видачу. Найімовірніше, наступного тижня піде в ремонт. Отже, переможні реляції "Енергоатому" щодо достроково завершених ремонтів мають не тільки тішити, а й лякати", – написав він.

Харченко також заявив, що змушений відкликати прогнози про нормалізацію постачання електроенергії, про які він говорив раніше.

"Тому до питання міністра енергетики щодо захисту розподільчих пристроїв АЕС додається питання якості ремонтів. Якщо блоки будуть вилітати взимку, нам усім буде непереливки...", – наголосив він.

Новини за темою: Володимира Кудрицького звільнили з посади очільника "Укренерго". Члени наглядової ради компанії подали у відставку

Зауважимо, в липні Харченко заявив, що за три дні на Южноукраїнській АЕС згоріло три потужні трансформатори, через що сталося відключення високовольтних ліній.

Пізніше в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спростували цю інформацію, а в "Енергоатомі" повідомили, що АЕС працює в штатному режимі.

Нагадаємо, після російської атаки на об'єкти енергетики 26 серпня українці знову зіткнулися з посиленими вимкненнями світла, хоча до цього енергетики прогнозували поліпшення ситуації за відсутності нових обстрілів.

Читайте також:
Потужність одного з блоків Південноукраїнської АЕС нині знижено до 66% Потужність одного з блоків Південноукраїнської АЕС нині знижено до 66%
Яких відключень світла чекати українцям майбутньої зими: Існує кілька сценаріїв Яких відключень світла чекати українцям майбутньої зими: Існує кілька сценаріїв
"Енергоатом" про роботу Південноукраїнської АЕС: Аварії не було, але виявлено "зауваження"
Під час останньої масштабної атаки РФ від мережі відключалися чотири блоки АЕС Під час останньої масштабної атаки РФ від мережі відключалися чотири блоки АЕС