USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Потужність одного з блоків Південноукраїнської АЕС нині знижено до 66%

Причиною стала зупинка одного з чотирьох насосних агрегатів, який забезпечував прокачку води через реактор
Південноукраїнська АЕС

Південноукраїнська АЕС

Джерело: відкриті джерела

Потужність енергоблока №2 Південноукраїнської АЕС нині знижено до 66%. А причиною стала зупинка одного з чотирьох насосних агрегатів, який забезпечував прокачку води через реактор, пояснив голова Держатомрегулювання, головний державний інспектор з ядерної та радіаційної безпеки України Олег Коріков.

За словами посадовця, на Південноукраїнській АЕС відбулася експлуатаційна подія.

"Ідентифікували підвищену вібрацію одного з чотирьох насосних агрегатів, що забезпечує прокачку води через реактор, – головний циркуляційний насос. Цей агрегат нині зупинили, через це знижено потужність енергоблока №2 Південноукраїнської АЕС до 66%", – зазначив Коріков.

Разом з тим додав, що експлуатуюча організація НАЕК "Енергоатом" планує відновити експлуатаційний стан цього насосного агрегата. І вже тоді енергоблок повернеться в роботу на номінальній потужності, наголосив Коріков.

Новини за темою: Справу щодо завдання збитків Південноукраїнській АЕС скерували до суду

Аварії на АЕС не було, але є "зауваження"

Слід нагадати, що напередодні в "Енергоатомі" спростували інформацію про аварію на Південноукраїнській АЕС, про яку повідомлялося раніше. Тоді начебто у зв'язку з тим енергоблок знизив видачу на 600 МВт.

Однак "Енергоатом" зазначив, що в роботі одного з блоків виявили "зауваження".

І, мовляв, жодної аварії на Південноукраїнській АЕС не сталося. А в роботі одного з енергоблоків станції знайшли зауваження і блок розвантажили на 33% від номінальної потужності.

У компанії водночас запевнили, що "зауваження" усунуть після відновлення оператором енергосистеми – "Укренерго" – енергопостачання від АЕС із забезпеченням видачі потужності в енергосистему.

Читайте також:
"Енергоатом" про роботу Південноукраїнської АЕС: Аварії не було, але виявлено "зауваження"
Відключень буде більше? У Центрі енергетичних досліджень заявили про нову ймовірно аварію на Південноукраїнській АЕС Відключень буде більше? У Центрі енергетичних досліджень заявили про нову ймовірно аварію на Південноукраїнській АЕС
Під час останньої масштабної атаки РФ від мережі відключалися чотири блоки АЕС Під час останньої масштабної атаки РФ від мережі відключалися чотири блоки АЕС
Справу про аварію вертольота у Броварах, де загинуло керівництво МВС, передали до суду Справу про аварію вертольота у Броварах, де загинуло керівництво МВС, передали до суду