USD
НБУ
41.36
Готівка
41.63
EUR
НБУ
46.01
Готівка
46.50
Втрати росіян: 6 3 5 8 8 0 (+1020)
USD
НБУ
41.36
Готівка
41.63
EUR
НБУ
46.01
Готівка
46.50

Володимира Кудрицького звільнили з посади очільника "Укренерго". Члени наглядової ради компанії подали у відставку

Звільнення Кудрицького члени наглядової ради вважають "політично вмотивованим"
Володимир Кудрицький
Володимир Кудрицький
Джерело: відкриті джерела

Керівника "Укренерго" Володимира Кудрицького напередодні звільнили з посади. Уже сьогодні після такого рішення голова наглядової ради "Укренерго" Даніель Доббені та її член Педер Адреасен подали у відставку, назвавши звільнення Кудрицького "політично вмотивованим", йдеться в заяві компанії.

Члени наглядової ради вважають, що для звільнення Кудрицького "немає жодних обґрунтованих підстав". 

Ба більше, за їхніми словами, від перших днів своєї роботи в наглядовій раді відчували політичний тиск і спостерігали спроби поза конкурсом призначити в правління компанії "людей, професійні якості яких викликали сумніви".

"Ми регулярно отримували звіти від менеджменту компанії під час засідань про негативний вплив на репутацію компанії анонімних джерел в соцмережах та тиск на співробітників з боку правоохоронних органів", – зазначено в заяві.

І тому Доббені та Адреасен вирішили подати письмові заяви про припинення своїх повноважень. Мовляв, корпоративне управління компанією за стандартами ОЕCD "поставлено під сумнів".

А рішення про звільнення Кудрицького "є неприйнятним і може позначитися на подальшій співпраці "Укренерго" з операторами – членами ENTSO-E".

Ситуація навколо Кудрицького

Нагадаємо, 30 серпня ЗМІ з посиланням на своїх співрозмовників писали, що питання енергетики було однією з тем, які обговорювали під час засідання Ставки верховного головнокомандувача. Зокрема, говорили про ліквідацію наслідків останньої російської атаки та будівництво захисних споруд. Й нібито Кудрицькому закидали неналежне виконання попередніх рішень Ставки та поганий захист обʼєктів "Укренерго".

Разом з тим 25 липня Вищий антикорупційний суд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти Кудрицького за фактом отримання хабаря. Йшлося про інформацію, яка ширилася в медіа, що 4 липня ВАКС арештував начальника департаменту безпеки "Укренерго" за підозрою в розтраті державних коштів при закупівлі бронежилетів. А Кудрицький начебто проходив свідком у справі.

Згодом Вищий антикорупційний суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро перевірити причетність голови НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького до схеми з безоплатного постачання електроенергії компанії "Юнайтед Енерджі". І попри запевнення детектива, що НАБУ перевіряло причетність Кудрицького і доказів його причетності не знайшли, детектив не надав жодного підтвердження своїх слів. Тому в суді відкрили справу.

Читайте також:
Зеленський зробив кадрові призначення в Офісі президента Зеленський зробив кадрові призначення в Офісі президента
Віталій Коваль очолив Міністерство аграрної політики Віталій Коваль очолив Міністерство аграрної політики
Герман Сметанін став новим міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Герман Сметанін став новим міністром з питань стратегічних галузей промисловості України
Мінветеранів очолила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова Мінветеранів очолила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова