USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

"Енергоатом" про роботу Південноукраїнської АЕС: Аварії не було, але виявлено "зауваження"

У підсумку енергоблок був розвантажений на 33%
Південноукраїнська АЕС
Південноукраїнська АЕС. Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

В "Енергоатомі" спростували інформацію про аварію на Південноукраїнській АЕС, однак зазначили, що в роботі одного з блоків виявлено "зауваження". Про це інформує пресслужба компанії.

"Жодної аварії на Південноукраїнській АЕС не сталося. У роботі одного з енергоблоків станції виявлено зауваження і блок було розвантажено на 33% від номінальної потужності", – йдеться в повідомленні.

Там запевнили, що "зауваження" буде усунуто після відновлення оператором енергосистеми – "Укренерго" – енергопостачання від АЕС із забезпеченням видачі потужності в енергосистему.

"Ця подія не пов'язана з проведенням ремонтної кампанії. Зазначена ситуація виникла внаслідок складних перехідних режимів, що сталися через ворожі обстріли інфраструктури "Укренерго", та супроводжувалися значними коливаннями параметрів мережі (частота, напруга, струм), до якої були під'єднані енергоблоки, з відключенням енергоблоків від мережі", – наголосили в "Енергоатомі".

Звідки інформація про аварію?

Сьогодні директор Центру енергетичних досліджень Олександр Харченко повідомив, що на Південноукраїнській атомній електростанції, імовірно, знову сталася аварія, у зв'язку з чим енергоблок знизив видачу на 600 МВт.

Він спрогнозував, що, найімовірніше, наступного тижня енергоблок піде в ремонт. Водночас засумнівався в якості попередніх ремонтів енергоблоків, оскільки їх було введено в дію завчасно.

Читайте також:
Потужність одного з блоків Південноукраїнської АЕС нині знижено до 66% Потужність одного з блоків Південноукраїнської АЕС нині знижено до 66%
Відключень буде більше? У Центрі енергетичних досліджень заявили про нову ймовірно аварію на Південноукраїнській АЕС Відключень буде більше? У Центрі енергетичних досліджень заявили про нову ймовірно аварію на Південноукраїнській АЕС
Під час останньої масштабної атаки РФ від мережі відключалися чотири блоки АЕС Під час останньої масштабної атаки РФ від мережі відключалися чотири блоки АЕС
Справу про аварію вертольота у Броварах, де загинуло керівництво МВС, передали до суду Справу про аварію вертольота у Броварах, де загинуло керівництво МВС, передали до суду