USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

За три дні згоріло три трансформатори на АЕС: На лівому березі України посилили відключення

Через аварію припинили роботу високовольтні лінії напруги
Трансформатор
Джерело: відкриті джерела

За три дні в Україні згоріли три потужні трансформатори. Директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко розповів, що аварія сталася на Південноукраїнській АЕС.

"Два дні тому на Південноукраїнській АЕС, судячи з усього від спеки, фізично згоріло два трансформатори струму. Це призвело, за словами людей на місці, до відключення від мережі одного з реакторів", - розповів він.

Через це сталося відключення високовольтних ліній.

"Лівий берег України – включно з Дніпром, Сумами й далі по переліку – останні два дні вкрай жорстко обмежений в постачанні електрики", - пояснив Харченко.

А сьогодні згорів з тих же причин ще один трансформатор на тій же Південноукраїнській АЕС, додав Харчекно.

Сьогодні ж радник прем'єр-міністра, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко повідомив, що ситуація в енергосистемі поступово буде покращуватись. З суботи графіки відключень, ймовірно, будуть м’якшими. Причина – зниження температури. 

Це ж саме в ефірі телемарафону заявив голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян. За його словами, нині цілодобово тривають аварійно-відновлювальні роботи, виконання яких матиме позитивний вплив на стан енергосистеми.

Водночас завтра світло також вимикатимуть протягом всієї доби. Зокрема, з 9:00 до 23:00 обленерго будуть застосовувати три черги відключень. Решту часу доби діятимуть дві черги відключень.

Читайте також:
Уряд України розраховує на допомогу Азербайджану у відновленні енергетичної інфраструктури Уряд України розраховує на допомогу Азербайджану у відновленні енергетичної інфраструктури
В Україні для відновлення енергетики працюють три програми, – Шмигаль В Україні для відновлення енергетики працюють три програми, – Шмигаль
На підтримку опалення й енергетики України Швеція надає понад 43 млн євро На підтримку опалення й енергетики України Швеція надає понад 43 млн євро
Потужність одного з блоків Південноукраїнської АЕС нині знижено до 66% Потужність одного з блоків Південноукраїнської АЕС нині знижено до 66%