USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Верховна Рада скоротила терміни перевірок відшкодування ПДВ з 60 до 30 днів

Норма покликана вдосконалити систему адміністрування податкових накладних
ПДВ
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №6085 "про внесення змін до Податкового кодексу України щодо електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг". Документ підтримало 276 нардепів, повідомив перший заступник голови податкового комітету ВР Ярослав Железняк.

Серед змін – скорочення строків перевірок відшкодування ПДВ до 30 днів. Це має вдосконалити систему адміністрування податкових накладних.

Новини за темою: Рада продовжила воєнний стан та мобілізацію

Наразі ж відповідно до ст. 200.11 Податкового кодексу контрольний орган має право протягом 60 календарних днів, що настають за граничним терміном подання податкової декларації (або за днем її фактичного подання) провести документальну перевірку платника податку.

Раніше урядом схвалений законопроєкт, яким з 1 липня пропонується скасувати пільгову систему оподаткування, яка дозволяє сплачувати лише 2% від доходу. Згідно з законопроєктом окремі норми податкового законодавства діють до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, але не пізніше 1 липня 2023 року.

Скасування такої пільги необхідно у зв'язку з тим, що наразі цього вимагають міжнародні партнери України. Їм складно буде пояснити чому Україна, потребуючи мільярди доларів для фінансування своїх видатків, не збирає хоча б частини необхідної суми самостійно.

Читайте також:
В Україні кількість В Україні кількість "кас у смартфоні" вдвічі перевищує традиційні
Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про "клуб білого бізнесу"
В Україні розробляють законопроєкт про регулювання дезінформації та пропаганди у медіа й соцмережах, – ЗМІ В Україні розробляють законопроєкт про регулювання дезінформації та пропаганди у медіа й соцмережах, – ЗМІ
Заборону TikTok у США підтримали конгресмени Палати представників Заборону TikTok у США підтримали конгресмени Палати представників