USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

В український полон потрапило близько 40 російських військових, які є вихідцями із Криму

Водночас в окупованому Криму вже відбулися поховання щонайменше 584-х солдатів російської армії. 456 із них, імовірно, були громадянами України
полонені
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Станом на 4 грудня в український полон загалом потрапили щонайменше 38 військовослужбовців РФ із Криму, більшість із яких, імовірно, є громадянами України. Про це поінформувало Представництво президента в Криму.

"Станом на 4 грудня підтверджено взяття в полон щонайменше 38 військовослужбовців РФ із Криму, більшість з яких, імовірно, є громадянами України", – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що станом на 4 грудня в окупованому Криму вже відбулися поховання щонайменше 584-х солдатів російської армії. 456 із них, імовірно, були громадянами України. Кількість поховань може бути більшою, оскільки значна їх частина відбувається без висвітлення, зазначили в представництві.

Новини за темою: Українців попереджають про хвилю дезінформації про обмін полоненими від росіян

Обмін полоненими

За даними Мінреінтеграції, у полоні опинилися 4337 українців – це та кількість, яку вдалося встановити, – це 3574 військових та 763 цивільних. З них 1953 – звільнені з полону. Востаннє обмін полоненими відбувся 7 серпня. Тоді Україна повернула з російського полону ще 22 захисників. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець сказав, що це був 48-й обмін, який вдалося провести з початку повномасштабної війни. Після того нові обміни не відбувалися.

Нагадаємо, Україна та Росія домовилися про доступ до 400 українських військовополонених до кінця 2023 року. Нещодавно вперше відбулося відвідування 119 українських військовополонених у Росії. Представникам України надали відеодокази. Ймовірно, росіяни затягують обміни, щоб проводити свої пропагандистські кампанії. 

Раніше ми повідомляли, російська влада змусила українських військовополонених приєднатися до "добровольчого формування". Тепер же їх примушують йти на фронт.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"