USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В РФ сформували "добровольчий батальйон" з українських полонених. Найближчим часом їх можуть відправити на фронт

Такі дії Росії є очевидним порушенням Женевської конвенції про військовополонених
полонені
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Російська влада змусила українських військовополонених приєднатися до "добровольчого формування". Тепер же їх примушують йти на фронт.

Так, напередодні пропагандистське агентство "РИА Новости" повідомило, що колишні бійці ЗСУ – "добровольчий батальйон імені Богдана Хмельницького" – склали присягу на вірність Росії і незабаром відправляться в Україну.

Батальйон діятиме у складі формування "Каскад" "ДНР", що свідчить про те, що військовополонені будуть розгорнуті в районі кордону Донецько-Запорізької області, припускають в ISW.

"Російські джерела стверджують, що командування РФ ставитиметься до військовополонених так само, як і до російських солдатів, і що вони отримуватимуть однакову зарплату та пільги", – додають у звіті.

Разом з тим аналітики наголосили, що українців змусили піти на службу до ворога, що є явним порушенням Женевської конвенції. Вона передбачає, що "жоден військовополонений ніколи не може бути відправлений у зону бойових дій" і не повинен "прийматися на роботу, яка носить шкідливий для здоров'я або небезпечний характер".

Новини за темою: Україна відкриває новий табір для російських військовополонених

До того ж в ООН визнали, що окупанти катували українців до смерті.

А українські військовополонені зазнають жорстокого поводження у спеціально створених таборах у РФ. Катування в місцях позбавлення волі в Росії мають системний характер. 

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням