USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

В РФ сформували "добровольчий батальйон" з українських полонених. Найближчим часом їх можуть відправити на фронт

Такі дії Росії є очевидним порушенням Женевської конвенції про військовополонених
полонені
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Російська влада змусила українських військовополонених приєднатися до "добровольчого формування". Тепер же їх примушують йти на фронт.

Так, напередодні пропагандистське агентство "РИА Новости" повідомило, що колишні бійці ЗСУ – "добровольчий батальйон імені Богдана Хмельницького" – склали присягу на вірність Росії і незабаром відправляться в Україну.

Батальйон діятиме у складі формування "Каскад" "ДНР", що свідчить про те, що військовополонені будуть розгорнуті в районі кордону Донецько-Запорізької області, припускають в ISW.

"Російські джерела стверджують, що командування РФ ставитиметься до військовополонених так само, як і до російських солдатів, і що вони отримуватимуть однакову зарплату та пільги", – додають у звіті.

Разом з тим аналітики наголосили, що українців змусили піти на службу до ворога, що є явним порушенням Женевської конвенції. Вона передбачає, що "жоден військовополонений ніколи не може бути відправлений у зону бойових дій" і не повинен "прийматися на роботу, яка носить шкідливий для здоров'я або небезпечний характер".

Новини за темою: Україна відкриває новий табір для російських військовополонених

До того ж в ООН визнали, що окупанти катували українців до смерті.

А українські військовополонені зазнають жорстокого поводження у спеціально створених таборах у РФ. Катування в місцях позбавлення волі в Росії мають системний характер. 

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів