USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Україні запрацює Food Train – автономний "поїзд-кухня". Для чого він потрібен і як працюватиме

Потяг з їжею допоможе українським містам під час блекауту
Поїзд-кухня Food Train_1
Food Train
Джерело: "Укрзалізниця"/Telegram-канал

"Укрзалізниця" та Фонд Говарда Баффета створили перший у світі Food Train – автономний "поїзд-кухню". Про це повідомляє пресслужба "Укрзалізниці".

У відомстві зазначають, що представники УЗ разом з мільярдером та філантропом Говардом Баффетом створили проєкт поїзда, який дав би змогу гарантовано й автономно годувати українців на територіях із серйозними пошкодженнями логістичних та електромереж, газо- й водопостачання. 

Подробиці

Дев'ять місяців по тому перший у світі 6-вагонний "поїзд-кухня" вже був протестований і готовий вирушити в будь-яку точку країни, де в ньому буде потреба. Усі вагони Food Train пройшли капітальний ремонт і повну модернізацію на підприємствах "Укрзалізниці". Створення та операційна діяльність "поїзда-кухні" повністю фінансуються Фондом Говарда Баффета (The Howard G. Buffett Foundation).

Новини за темою: Укрзалізниця запустила онлайн-замовлення спецвагонів для осіб з інвалідністю

"Food Тrain вже пройшов тестову перевірку, і найближчим часом спільна команда "Укрзалізниці" та фонду заступить на постійне чергування в найскладніших прифронтових районах України, де тепло та їжа є критично важливими для життя", – йдеться у повідомленні. 

Поїзд має довжину близько 150 метрів та складається з 6 вагонів: 

– генераторного з потужністю до 400 кВт і власною заправною станцією всередині; 

– вагона-холодильника з морозильною камерою для зберігання продуктів; 

– двох вагонів з холодною та гарячою кухнею відповідно для безпосереднього приготування страв; 

– вагона для персоналу поїзда та кухарів з душем та пральною машиною; 

– багажного вагона, що вміщує 27 тисяч літрів води, має фільтраційну та насосну станції. 

Новини за темою: "Укрзалізниця" повернула в потяги воєнізовану охорону. На яких напрямках тепер стало безпечніше

Food Train здатен працювати повністю автономно п'ять-сім діб, виготовляючи понад 10 тисяч порцій їжі щодня. При цьому для виготовлення такої кількості порцій треба лише 14 кухарів та 7 залізничників для підтримки операційної діяльності поїзда. 

Обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо, а спеціальні термобокси дозволяють легко транспортувати вже готові ланчбокси з їжею від поїзда до кінцевого споживача.

В УЗ додали, що 22 вересня, у день тестового запуску поїзда в Києві, кухарі Food Train видали тисячу гарячих обідів за дві години для волонтерів Save Ukraine, пасажирів евакуаційного рейсу із Сум, а також мешканців прихистків у Ірпені та Бучі.

Читайте також:
Уряд продовжив бронювання від мобілізації для залізничників Уряд продовжив бронювання від мобілізації для залізничників
"Укрзалізниця" розпочала будівництво європейської колії Чоп – Ужгород
Заволодіння майже 95 млн гривень коштів УЗ: Ексрадник ОП Шило вийшов під заставу у 30 мільйонів Заволодіння майже 95 млн гривень коштів УЗ: Ексрадник ОП Шило вийшов під заставу у 30 мільйонів
Знос залізничного транспорту приміського сполучення складає понад 90%, – директор філії Знос залізничного транспорту приміського сполучення складає понад 90%, – директор філії