USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Укрзалізниця запустила онлайн-замовлення спецвагонів для осіб з інвалідністю

Заявку потрібно давати не пізніше, ніж за 3 дні до заявленої дати відправлення
Укрзалізниця потяг
Джерело: Уніан

Укрзалізниця запустила онлайн-замовлення спеціальних вагонів для осіб з інвалідністю. Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Там зазначили, що ця послуга вже доступна у тестовому режимі.

Заявку необхідно подавати принаймні за 3 доби до дати запланованої подорожі. Протягом 24 годин оператори Укрзалізниці візьмуть заявку в роботу та зв’яжуться із замовником послуги. 

Отримати та сплатити квитки можна в залізничній касі не пізніше ніж за 1 годину до відправлення поїзда. 

Уточнити статус заявки можна за цілодобовим безкоштовним телефоном 0 800 503 111. 

Сервіс призначено для осіб з інвалідністю І групи або дітей з інвалідністю, пасажирів на кріслах колісних та осіб, які їх супроводжують.

Загалом Укрзалізниця має у своєму парку 50 вагонів з підйомниками або пандусами, з яких 37 — вагони нового покоління, які збудовано протягом останнього року. Усі ці вагони обладнано відповідно до вимог інклюзивності, зокрема, є доступна вбиральня і купе, облаштовані згідно з потребами маломобільних пасажирів.

У новозбудованих вагонах у такому купе розташовані спальні дивани, які можуть змінювати кут нахилу й фіксувати тіло, пульт для регулювання освітлення, кнопку для звернення до провідника та пристрій для гучномовного зв'язку з ним.

Нагадаємо, Укрзалізниця впровадила у потягах жіночі купе. У компанії наголошують, що ціна вагонів з жіночими купе ніяк не дорожча. Якісно ці купе теж не мають відмінностей, щоб не створювати відчуття штучних привілеїв.

Читайте також:
Уряд продовжив бронювання від мобілізації для залізничників Уряд продовжив бронювання від мобілізації для залізничників
"Укрзалізниця" розпочала будівництво європейської колії Чоп – Ужгород
Заволодіння майже 95 млн гривень коштів УЗ: Ексрадник ОП Шило вийшов під заставу у 30 мільйонів Заволодіння майже 95 млн гривень коштів УЗ: Ексрадник ОП Шило вийшов під заставу у 30 мільйонів
Знос залізничного транспорту приміського сполучення складає понад 90%, – директор філії Знос залізничного транспорту приміського сполучення складає понад 90%, – директор філії