USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

На залізниці в Україні цього року загинуло 76 людей

Загалом цьогоріч на залізниці травмувалося 120 людей
колії, залізниця
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

На залізничних коліях в Україні у цьому році було травмовано 120 людей, з них 76 осіб померли. Про це заявив заступник директора Департаменту з питань охорони праці "Укрзалізниці" Тарас Пасічник.

"З початку року в нас загалом було травмовано 120 осіб, з них, на жаль, 76 смертельно. Якщо говорити про причини, то майже 90 відсотків – це наїзд рухомого складу. Решта – це ураження електричним струмом. Що стосується діток, то з цієї цифри шестеро травмованих – діти, з них, на жаль, двоє – смертельно. Причиною смертельного травмування є наїзд рухомого складу", – поінформував він.

За його словами, в "Укрзалізниці" кожний такий випадок аналізується. Пасічник зазначив, що УЗ має дані щодо найнебезпечніших місць та концентрації цих випадків.

"І ми їх огороджуємо. Але загальна довжина лише магістральних колій – близько 30 тисяч кілометрів, а з під'їзними коліями це майже 100 тисяч кілометрів. Тобто огородити все це нереально", – пояснив представник "Укрзалізниці".

Він запевнив, що роз'яснювальна робота щодо безпеки на залізниці проводиться постійно й дуже інтенсивно. Зокрема, представники УЗ почали наприкінці вересня – початку жовтня минулого року обхід усіх навчальних закладів і спілкувалися із класами, дітьми, батьківськими комітетами, вчителями щодо цього.

"Ми розробили відео, тренінги. Особливу увагу приділяли тим закладам, які знаходяться безпосередньо поблизу колій тощо. І в нас значно зменшилася ця кількість. Ми продовжуємо проводити виховну роботу, у тому числі із застосуванням роздаткових матеріалів", – заявив Пасічник.

Нагадаємо, у Греції минулого року зіткнулися пасажирський і вантажний потяги. Це відбулося на залізничній дорозі між Салоніками та Афінами. Кількість загиблих – 43 особи, ще 85 – отримали поранення різної тяжкості. Зіткнення поїздів сталося біля міста Лариса. Це наймасштабніша залізнична аварія в Греції за десятиліття.

Читайте також:
Військовий спав у тамбурі потяга із собакою: Військовий спав у тамбурі потяга із собакою: "Укрзалізниця" заявила, що йому так комфортніше
У поїзді Черкаси – Івано-Франківськ співробітники воєнізованої охорони у п'яному вигляді влаштували бійку У поїзді Черкаси – Івано-Франківськ співробітники воєнізованої охорони у п'яному вигляді влаштували бійку
УЗ створила Мапу безбар’єрності українських вокзалів УЗ створила Мапу безбар’єрності українських вокзалів
Інтерсіті+ з Києва до Одеси тепер курсуватиме на постійній основі, – Інтерсіті+ з Києва до Одеси тепер курсуватиме на постійній основі, – "Укрзалізниця"