USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Перевірка буде "поглибленою": В уряді запідозрили регуляторів у неправильних застосуваннях відключень світла

Перевірки почнуться з Дніпропетровської області
світло
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Держенергонагляд поглиблено перевірить застосування операторами системи розподілу графіків, оскільки підозрює, що оператори не зовсім правильно застосовували графіки. Про це повідомив голова Держенергонагляду Руслан Слободян в ефірі телемарафону.

Він зазначає, служба нагляду тримає на "постійному контролі" питання застосування графіків погодинних відключень.

"Ми уважно відстежуємо потік звернень громадян щодо несправедливого розподілу. І вже бачимо кілька областей, де, очевидно, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірка. На місцях вивчатимуть, як саме оператор системи розподілу дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії", – заявив Слободян.

За його словами, у лідерах за кількістю скарг перебуває Дніпропетровська область. Тому перевірка розпочнеться саме з неї, а потім відбудеться ще в п'яти-шести регіонах.

Новини за темою: Світло вимикають у двох, трьох або чотирьох чергах одночасно. Як зрозуміти, чи буде у вас світло?

При цьому Слободян розповів, що графіки погодинних відключень можуть не дотримуватися через те, що на стабілізаційні відключення припадають аварійні, викликані зокрема спекою.

Водночас у Держенергонагляді підозрюють, що деякі оператори не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень.

"Це ми ретельно перевіримо. За результатами буде видано відповідні приписи про усунення порушень із рекомендаціями щодо подальшого їх уникнення", – наголосив він.

Нагадаємо, що після значного дефіциту електроенергії "Укренерго" застосувало графіки відключення світла, які розділило на черги. Нині в кожній області по шість черг. Як це працює, читайте за посиланням.

Проте ситуація може погіршитися вже цієї зими. Згідно з прогнозами енергетиків, відключення можуть тривати по 12 годин.

Читайте також:
Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд
Україна не зможе за допомогою ATACMS знищити більшість військової авіації РФ, – Білий дім Україна не зможе за допомогою ATACMS знищити більшість військової авіації РФ, – Білий дім
Яких відключень світла чекати українцям майбутньої зими: Існує кілька сценаріїв Яких відключень світла чекати українцям майбутньої зими: Існує кілька сценаріїв
Встановив світовий рекорд: Плавець Трусов завоював на Паралімпіаді золото для України Встановив світовий рекорд: Плавець Трусов завоював на Паралімпіаді золото для України