USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Підпалив релейну шафу УЗ: У Києві затримали диверсанта РФ

Завербувавши киянина, загарбники сподівалися, що він своїми діями зашкодить логістиці Сил оборони
диверсант _2
Затримання диверсанта
Джерело: СБУ

У Києві правоохоронці затримали диверсанта, який під керівництвом російської розвідки готував підпали на стратегічних об’єктах "Укрзалізниці" в столиці. У пресслужбі Службі безпеки України розповіли, що головними цілями ворога були релейні шафи вздовж магістральних залізничних ліній.

Щоб влаштовувати диверсії росіяни залучили місцевого. Останній якраз шукав легкого заробітку в соцмережах. тож швидко потрапив у поле зору загарбників. 

Спочатку киянин погодив зі своїм куратором ціль, яку збирався підпалювати. А тоді вилив легкозаймисту суміш на техобладнання УЗ і підпалив її.

Усі дії диверсант знімав на відео, аби далі прозвітувати ворожим спецслужбам про виконану роботу.

Співробітникам СБУ вдалося під час спецоперації у Києві затримали зловмисника на гарячому. Виявляється, що той мав підготувати ще декілька підпалів на ключових об’єктах "Укрзалізниці". А загарбники надіялися зашкодити таким чином логістиці Сил оборони.

"Наразі затриманому повідомили про підозру і він знаходиться під вартою. Диверсанту загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна", - додали в СБУ.

Затримання диверсанта
Джерело: СБУ

До речі, це не єдиний випадок на залізниці, коли російські агенти збиралися завдати шкоди українцям чи ЗСУ. Наприклад, у березні українські правоохоронці запобігли російській диверсії на стратегічно важливому об’єкті "Укрзалізниці". Під час спецоперації у Полтавській області "на гарячому" затримали двох агентів російської ФСБ, які намагалися підірвати ділянку залізничної лінії, що сполучає центральні та східні регіони України.

А минулого року правоохоронці Польщі розкрили масштабну мережу російських агентів. Вони планували вчиняти диверсії на залізниці і підривати потяги, що прямують в Україну зі зброєю та гуманітарною допомогою. 

З'ясувалося, що цю агентурну мережу створили ще на початку 2023 року. Зловмисники отримували вказівки з Москви напряму. А розраховувалися з диверсантами у криптовалюті.

Читайте також:
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу
У Києві з 23 вересня діятимуть оновлені перепустки для проїзду під час комендантської години У Києві з 23 вересня діятимуть оновлені перепустки для проїзду під час комендантської години
Новий перегінний тунель і під'єднані контактні рейки: Роботи на синій гілці київського метро в процесі завершення Новий перегінний тунель і під'єднані контактні рейки: Роботи на синій гілці київського метро в процесі завершення