USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Чоловіки за кордоном не зможуть отримати паспорти без військових документів

Нові правила запрацюють вже з 30 червня
паспорт
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів ухвалив нову постанову №648, згідно з якою чоловіки призовного віку за кордоном не зможуть отримати паспорт без військово-облікових документів. Відповідний документ опублікований на сайті уряду.

Тобто українські чоловіки у віці від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном, повинні мати військово-облікові документи для отримання паспорта України або закордонного паспорта.

Зазначається, що це експериментальний проєкт, спрямований на надання адміністративних послуг у сфері міграції за межі України. Це стосується як отримання, так і обміну як закордонного, так і внутрішнього паспорта.

Ці нові правила мають бути впроваджені 30 червня і діятимуть до прийняття закону про адміністративні послуги для громадян України за кордоном.

Кабмін продовжив роботу ДП "Документ" за кордоном

Кабінет міністрів України дозволив ДП "Документ" приймати заяви для оформлення документів за кордоном ще пів року.

Річ у тому, що проєкт був впроваджений у 2022 році та мав завершити свою дію наприкінці червня поточного року, проте його дію продовжили.

На скільки можна отримати паспорт?

Паспорт громадянина України у формі картки оформлюватиметься на чотири роки особам, які не досягли 18 років; на 10 років – тим, хто досяг 18 років та безстроково особам, які досягли 65 років.

Термінове оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін паспорта громадянина України здійснюється у строк не пізніше ніж через сім робочих днів з дня оформлення заяви-анкети.

З адресами всіх центрів ДП "Документ" за кордоном можна ознайомитись на офіційному сайті.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі