USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Українським чоловікам за кордоном дозволили ставати на військовий облік в консульствах

Ставати на військовий облік за кордоном дозволили чоловіка, які не були в Україні більше ніж три місяці
ТЦК ЗСУ військові
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Кабмін дозволив чоловікам закордоном ставати на облік у консульствах. Про це повідомляє пресслужба Міноборони. 

Ця норма стосується чоловіків, які перебувають за кордоном понад три місяці. Вони зможуть стати на військовий облік через закордонні дипломатичні установи і в Україну, відповідно, для цього їхати не треба.

"Відтепер призовники, військовозобов’язані та резервісти зможуть ставати на облік без особистої присутності у районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки", – сказано у повідомленні. 

Також із переліку документів, що підтверджують право на відстрочку від призову для українців за кордоном, виключили вимогу про подання висновку лікарсько-консультативної комісії про потребу в постійному догляді для осіб з інвалідністю ІІ групи. Це дозволить уникнути зайвої бюрократії та спростити процедуру.

Є зміни і в порядку надання інформації про адміністративні правопорушення. Тепер ці дані будуть надсилати районні або міські ТЦК в електронному вигляді.

Чи видадуть паспорт без військо-облікових документів за кордоном? 

Сьогодні уряд також ухвалив рішення, згідно з яким чоловіки мобілізаційного віку за кордоном не зможуть отримати паспорт без військово-облікових документів. Це поки що експериментальний проєкт і він стосується як отримання, так і обміну закордонного або внутрішнього паспорта.

Ці нові правила мають бути впроваджені 30 червня і діятимуть до прийняття закону про адміністративні послуги для громадян України за кордоном.

Читайте також:
Крадіжка даних та е-повістки: Міноборони спростовує найпопулярніші міфи про застосунок Крадіжка даних та е-повістки: Міноборони спростовує найпопулярніші міфи про застосунок "Резерв+"
Близько 27 тис. засуджених потенційно можуть мобілізуватися в обмін на умовно-дострокове звільнення, – Мін'юст Близько 27 тис. засуджених потенційно можуть мобілізуватися в обмін на умовно-дострокове звільнення, – Мін'юст
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Київський картонно-паперовий комбінат може припинити роботу через мобілізацію чоловіків Київський картонно-паперовий комбінат може припинити роботу через мобілізацію чоловіків