USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

В Україні в реєстр безвісти зниклих внесли понад 24 тис. людей, - Котенко

Є інформація про майже 8 тисяч осіб, про яких відомо можливе місце їхнього перебування або місце загибелі
зниклі безвісти
Джерело: відкриті джерела

В Україні до Єдиного реєстру зниклих безвісти внесли інформацію про 24 тисячі осіб, з них про приблизно 7 тисяч немає жодної інформації. Понад 8 тисяч осіб знайшли, 60% з них перебувають або перебували в полоні. Про це під час брифінгу в Mediacenter заявив уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

Крім того, є інформація про майже 8 тисяч осіб, про яких відомо можливе місце їхнього перебування або місце загибелі.

"Наразі жодної інформації немає про приблизно 7 тисяч зниклих безвісти. Також зараз розшукують понад 300 осіб, зниклих безвісти з 2014 року", - сказав Котенко.

Що таке Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти за особливих обставин?

Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти за особливих обставин запрацював 2 травня 2023 року. До нього потрапляють особи, рідні яких, звертаються з заявами про зникнення до Національної поліції та до Офісу Уповноваженого з питань зниклих безвісти. Включення особи до реєстру є єдиним підтвердженням того, що людина вважається зниклою безвісти за особливих обставин.

Новини за темою: Чому не можна шукати зниклих безвісти бійців у Facebook і платити росіянам за звільнення з полону

Як скористатися реєстром?

Отримати витяг із реєстру можуть родичі зниклих безвісти. Надаватимуть документ представники Департаменту інформатизації МВС України. Для отримання витягу потрібно подати до МВС запит і копії документів, що засвідчують особу запитувача та ступінь споріднення зі зниклою особою.

Звернення можна надіслати:

  • на електронну пошту – [email protected]
  • на адресу МВС – м. Київ, вул. Богомольця, 10, Міністерство внутрішніх справ України.

Заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко розповів, що реєстр є захищеною базою даних. Доступ до нього матимуть лише окремі посадовці: представники Офісу уповноваженого зі зниклих безвісти, працівники Нацполіції та Департаменту інформатизації МВС.

"Картки записів формуються на основі заяв, поданих родичами зниклих до Нацполіції. А верифікацію кожної особи здійснює безпосередньо Офіс уповноваженого зі зниклих безвісти", – пояснив заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що міжнародні інституції наразі не можуть повноцінно виконувати свої функції, прикладом може стати робота Червоного Хреста, який не зміг отримати доступ до українських військовополонених. Про це він розповів під час пресконференції.

Новини за темою: Від початку війни пошуковці ЗСУ знайшли майже 500 тіл зниклих безвісти українських бійців
Читайте також:
Потенційно в Україні можуть мобілізувати 15-20 тисяч засуджених, - Арахамія Потенційно в Україні можуть мобілізувати 15-20 тисяч засуджених, - Арахамія
Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, - Камельчук Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, - Камельчук
Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ "Хортиця"
В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні