USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

В Україні починає роботу Аеронавігаційний фонд солідарності

Домовленість вже досягнута
Фонд солідарності
Джерело: Міністерство інфраструктури України Facebook
Міністерство інфраструктури України спільно з Євроконтролем запускає роботу Аеронавігаційного фонду солідарності. Про це інформує пресслужба Мінінфраструктури.
 
"Ще в листопаді 2022 року 41 держава – член Євроконтролю оголосили про створення добровільного Фонду солідарності для підтримки України на час призупинення виконання польотів в повітряному просторі нашої країни", – сказано у повідомленні.
 
Зокрема, цей фонд дасть змогу фінансувати заходи щодо відновлення послуг з аеронавігаційного обслуговування та забезпечить фінансову підтримку "Украероруху" на період воєнного стану.
 
Очікується, що завдяки Фонду солідарності в Україні можна буде провести належну підготовку персоналу та підготувати аеронавігаційну інфраструктуру для післявоєнного відновлення роботи.

Що таке Євроконтроль

Євроконтроль (Європейська організація з безпеки аеронавігації) – міжнародна організація, що працює у сфері організації повітряного руху в європейському регіоні. Вона координує і планує управління повітряним рухом для всієї Європи. Його діяльність охоплює стратегічне і тактичне управління потоками, підготовку диспетчерів, регіональний контроль повітряного простору, а також збір аеронавігаційних податків.
 
Нагадаємо, раніше стало відомо, що Світовий банк створив Цільовий фонд підтримки уряду й подальшого відновлення України, загальна сума початкових внесків становить 250 мільйонів доларів США.
Читайте також:
Поляки почали блокувати пасажирські автобуси на кордоні. Україна терміново звернулася до Польщі Поляки почали блокувати пасажирські автобуси на кордоні. Україна терміново звернулася до Польщі
Єврокомісія хоче скасувати мита для українських товарів на 2024 рік і ввести обмеження Єврокомісія хоче скасувати мита для українських товарів на 2024 рік і ввести обмеження
ЄС погодиться повернути квоти для низки товарів з України на прохання Польщі ЄС погодиться повернути квоти для низки товарів з України на прохання Польщі
В Україні закрили 280 міжнародних автобусних маршрутів В Україні закрили 280 міжнародних автобусних маршрутів