USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

В Україні можуть виготовляти британську зброю, – The Telegraph

Якщо відповідний договір буде укладено, то це стане першим випадком спільного виробництва західного озброєння на території України
Зеленський та Сунак
Володимир Зеленський та Ріші Сунак у Британії
Джерело: відкриті джерела

Британське озброєння та військові транспортні засоби можуть вироблятися в Україні відповідно до планів, які означатимуть поглиблення зв’язків країни з НАТО. Наразі тривають переговори. Про це повідомляє The Telegraph.

Видання зазначає, що високопосадовці британської оборонної промисловості обговорюють подібні плани зі своїми українськими колегами. Будь-яка угода розглядатиметься як значне зміцнення відносин Великої Британії з Україною.

Крім того, уточнюється, що британські керівники їздили в Україну для розгляду можливості створення спільних підприємств, які вироблятимуть зброю, зокрема артилерію, та транспортні засоби на місці за ліцензією.

Інші європейські оборонні компанії також ведуть переговори з Україною. При цьому британські компанії прагнуть випередити французьких і німецьких конкурентів, щоб поставити Велику Британію "на перше місце в черзі".

The Telegraph додає, що будь-яке спільне підприємство, ймовірно, потребуватиме схвалення прем'єр-міністра Ріші Сунака. Адже Росія неодноразово погрожувала Заходу помстою за постачання зброї в Україну, і будь-яка підтримка виробництва може загострити напруженість. У прем'єр-міністра та в Міноборони Великої Британії відмовилися від коментарів, заявивши, що це справа промисловості.

Якщо відповідний договір буде укладено, то це стане першим випадком спільного виробництва західного озброєння на території України.

Що було раніше

Голова комітету з оборонних питань парламенту Великої Британії Тобіас Еллвуд пропонував збудувати у Польщі "величезний завод з виробництва зброї", щоб допомогти Україні виграти війну.

Політик зазначив, що західні уряди продемонстрували відсутність стратегічної далекоглядності у своїх планах допомогти Україні "вижити і процвітати". А створення збройового заводу в Польщі може допомогти перетворити українські Збройні сили на більш незалежну армію.

Читайте також:
Україна створює мережу секретних підприємств з виробництва зброї, - ЗМІ Україна створює мережу секретних підприємств з виробництва зброї, - ЗМІ
Рада дозволила працівникам Рада дозволила працівникам "Укрпошти" використовувати зброю
9 травня є одним з найменш популярних свят в Україні, – опитування 9 травня є одним з найменш популярних свят в Україні, – опитування
У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України