USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

В Україні готуються до запуску Реєстру міжнародних автобусних маршрутів

Наразі триває підключення міжнародних перевізників та компаній з продажу квитків до реєстру
автобус
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з "Укртрансбезпекою" готуються до запуску Реєстру міжнародних автобусних маршрутів у рамках реформи міжнародних пасажирських перевезень. Про це поінформували в пресслужбі відомства.

У міністерстві розповіли, що наразі триває підключення міжнародних перевізників та компаній з продажу квитків до реєстру.

"Головною метою є надати пасажиру інформацію про офіційні регулярні маршрути, перевізників, можливість придбати квиток та залишити зворотний зв’язок про поїздку на одному ресурсі. Водночас з кількома компаніями вже тестується можливість придбати квиток на рейс онлайн завдяки інтеграції", – йдеться у повідомленні.

Тож у відомстві пропонують перевізникам та агрегаторам, які ще не приєдналися до державного ресурсу, долучитися до проєкту також.

"Це безплатне та доступне рішення, яке забезпечить сервіс пасажирам та збільшить майданчики для продажу квитків для бізнесу", – додали у відомстві.

Польща представить ЄС свої зміни до угоди про "транспортний безвіз" з Україною

Міністерство інфраструктури Польщі найближчим часом надасть Євросоюзу свої пропозиції щодо внесення змін до угоди про лібералізацію перевезень між Україною та Європейським Союзом, поінформував заступник глави відомства Павел Ганцаж послу України в Польщі Василю Зваричу.

"Павел Ганцаж повідомив своєму співрозмовнику, що Польща найближчим часом презентує на форумі ЄС свої пропозиції щодо внесення змін до угоди про лібералізацію перевезень між Україною та ЄС, і запросив українську сторону до співпраці. Заступник міністра зауважив, що зусилля Польщі в цьому напрямі спрямовані на вироблення сприятливих умов для обох сторін", – зазначається на офіційному сайті польського Міністерства інфраструктури.

Також на зустрічі обговорили необхідність повного виконання українською стороною домовленостей, яких досягли під час двосторонніх зустрічей і які містяться в угоді, підписаній 16 січня 2024 року між міністром інфраструктури Даріушем Клімчаком і представниками польських перевізників.

Новини за темою: В Україні через "Дію" перереєстрували вже понад вісім тисяч транспортних засобів

В обмін на їхнє виконання протестувальники погодилися до 1 березня розблокувати пункти пропуску на українсько-польському кордоні.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали