USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

В Міненерго вивчають можливість коригування тарифу на світло для побутових споживачів

За словами заступниці міністра енергетики України, усі діючі механізми компенсацій будуть продовжені
тарифи на електроенергію

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У Міністерстві енергетики вивчають можливості коригування тарифу на електроенергію для побутових споживачів. Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі телемарафону.

"Трішечки напевно доведеться відкоригувати, щоб в нас була можливість хоча б якось покривати те відновлення і ремонти, які необхідні", - зазначила Гринчук.  

При цьому, за її словами, зараз не йде мови про те, щоб перевести населення на ринковий тариф на електроенергію. 

Також Світлана Гринчук наголосила, що усі діючі механізми компенсацій будуть продовжені і діятимуть надалі.  

Тарифне питання

Зазначимо, що наприкінці березня міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що у Міністерстві енергетики не розглядають питання про підвищення тарифів на електроенергію для населення.

Він зазначив, що минулого року тарифи на електрику підвищували як наслідок масштабних російських атак на енергетику, однак зараз, за словами міністра, говорити про підвищення зарано.

Вже на початку квітня Галущенко заявив, що уряд може підняти ціни на електроенергію та просити українців економити, щоб уникнути відключень влітку.

Міністр енергетики також актентував на тому, що Україна потребує вдосконаленої протиповітряної оборони, щоб захистити свої енергетичні активи від ракетних атак Росії та уникнути відключень електроенергії цього літа, коли споживання електроенергії наближається до свого зимового піка.

А заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук повідомила, що рішення про підвищення тарифів на світло в Україні не ухвалювалось. Після атак росіян енергетики намагаються зрозуміти, на скільки можна відновити енергосистему.  

Читайте також:
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні
Мобілізація по-новому, зміни в ПДР та старт НМТ-2024: Які зміни принесе українцям травень? Мобілізація по-новому, зміни в ПДР та старт НМТ-2024: Які зміни принесе українцям травень?
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський