USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Остаточного рішення наразі немає: У Міненерго прокоментували можливе підвищення тарифів на світло

З огляду на атаки росіян на українську енергетику підвищення тарифів не виключається
світло
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

На сьогоднішній день рішення про підвищення тарифів на світло в Україні не ухвалювалось. Після атак росіян енергетики намагаються зрозуміти, на скільки можна відновити енергосистему. Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі телемарафону.

"На сьогоднішній день остаточного рішення щодо цього (підвищення тарифів - ред.) немає", - сказала вона.

За словами Гринчук, український уряд активно працює з партнерами над тим, яку допомогу вони можуть нам надати, щоб відновити пошкоджені та зруйновані енергооб'єкти, щоб пройти літній та наступний періоди.

"Рішення щодо підвищення тарифів сьогодні немає, але ми не можемо виключати цього, бо ситуація дійсно складна", - додала вона.

Новини за темою: Глава "Укренерго" – про те, як російські атаки вплинули на енергетику України та сотні маленьких електростанцій, які врятують від блекаутів

Також заступниця міністра зазначила, що сьогодні Україні вистачає власної електрогенерації, але є проблеми з доставкою електроенергії до споживачів.

"У нас зараз вистачає власної генерації для покриття споживання, але у нас є проблеми із системою передачі. Бо одна справа, коли достатньо генерації, але є регіони як Харків, де було пошкоджено і об'єкти генерації, і об'єкти системи передачі. Питання в тому, як доставити цю електрику до споживачів. Але в об'єднаній системі у нас дефіциту немає", - пояснила вона.

Питання підвищення тарифів

Раніше голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Валерій Тарасюк допустив зміни в механізмі забезпечення населення електроенергією (ПСО).

Як відомо, до 1 травня 2024 року різницю між тарифами і ринковою ціною покривають НАЕК "Енергоатом" і ПрАТ "Укргідроенерго".

Пізніше міністр енергетики України Герман Галущенко зазначив, що уряд може підняти ціни на електроенергію та просити українців економити, щоб уникнути відключень влітку.

Читайте також:
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні
Мобілізація по-новому, зміни в ПДР та старт НМТ-2024: Які зміни принесе українцям травень? Мобілізація по-новому, зміни в ПДР та старт НМТ-2024: Які зміни принесе українцям травень?
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський