USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

У Китаї заборонили користуватися ChatGPT

Це не перший випадок, коли Пекін блокує іноземні вебсайти чи програми
ChatGPT
Джерело: відкриті джерела

Китай забороняє використовувати в країні популярний чат-бот на основі штучного інтелекту ChatGPT. Про це повідомляє Nikkei Asia.

Регулятори наказали великим китайським технологічним компаніям, зокрема Tencent Holdings і Ant Group, фінтех-філія Alibaba Group Holding не пропонувати послуги ChatGPT громадськості на тлі зростаючої тривоги в Пекіні через нецензуровані відповіді чат-бота на основі штучного інтелекту на запити користувачів.

Технічні компанії також повинні будуть звітувати перед регуляторами, перш ніж запускати власні сервіси, схожі на ChatGPT.

У понеділок державне китайське видання China Daily зробило публікацію на Weibo, китайському еквіваленті Twitter, який піддається жорсткій цензурі, що чат-бот "може надати руку допомоги уряду США в його поширенні дезінформації та маніпулюванні глобальними наративами для власних геополітичних інтересів".

"Наше розуміння з самого початку полягає в тому, що ChatGPT ніколи не зможе потрапити в Китай через проблеми з цензурою, і Китаю знадобляться власні версії ChatGPT", – зазначив один із керівників провідної технологічної компанії.

Nikkei Asia додає, що це не перший випадок, коли Пекін блокує іноземні вебсайти чи програми. Раніше Китай вже заборонив десятки відомих американських вебсайтів і додатків. Між 2009-м і 2010 роками він перейшов до блокування Google, Facebook, YouTube і Twitter. У період з 2018-го по 2019 рік ввів заборону на Reddit і Wikipedia.

ChatGPT, розроблений стартапом OpenAI за підтримки Microsoft, офіційно недоступний у Китаї, проте деякі користувачі за допомогою VPN мали до нього доступ.

Що таке ChatGPT?

ChatGPT – це чат-бот зі штучним інтелектом, розроблений компанією OpenAI.

Він був запущений для публічного користування у листопаді 2022 року і виявив здатність розповідати про все – від рецептів коктейлів до шкільних творів.

ChatGPT використовує модель обробки природної мови, яка дозволяє добре розуміти зміст написаного. І самому писати тексти так, як це робила б людина.

Він добре розуміє мову, якою спілкуються люди, і чудово вміє генерувати тексти, які непросто відрізнити від написаних людиною.

До того ж ChatGPT може писати комп'ютерні програми, і вони працюють, хоч іноді і з помилками. Причому писати код може відразу кількома мовами: Python, Ruby, JavaScript, Java, C++, C# і Go.

18 лютого стало відомо, що чат-бот ChatGPT тепер доступний в Україні.

Читайте також:
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ
У Мінцифри розробили У Мінцифри розробили "Білу книгу" з описом регулювання ШІ в Україні. Що очікувати бізнесу