USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Усунення Росії та Білорусі від змагань з вітрильного спорту продовжили до квітня 2024 року

Росіяни та білоруси пропустять усі кваліфікаційні старти на Олімпіаду-2024, крім останнього
вітрильний спорт
Джерело: відкриті джерела

World Sailing (Міжнародна федерація вітрильного спорту) залишила чинним відсторонення російських та білоруських спортсменів до квітня 2024 року. Про це йдеться на офіційному сайті організації.

У квітні World Sailing вітала нові рекомендації Міжнародного олімпійського комітету, що радив федераціям повернути російських та білоруських спортсменів до індивідуальних змагань на умовах нейтралітету.

Тоді ж в організації запланували ухвалити остаточне рішення щодо їхнього повернення на проміжному засіданні ради World Sailing, запланованому на травень. Заразом окреслили і можливі терміни повернення атлетів з двох країн до змагань – квітень 2024 року. Це означає, що росіяни та білоруси пропустять усі кваліфікаційні старти на Олімпіаду-2024, крім останнього, який відбудеться саме у квітні наступного року.

За підсумками засідання ради World Sailing організація зрештою залишає чинними всі поточні санкції проти Росії та Білорусі.

Новини за темою: Збірна України з тхеквондо не поїде на чемпіонат світу-2023 через участь у турнірі спортсменів із Росії та Білорусі

"Всі члені ради на проміжному засіданні виступали як обрані представники національних керівних органів – членів організації й отримали можливість висловити точку зору свого регіону. Хоча формального голосування не проводилося, очевидною була підтримка більшістю залишення поточної позиції World Sailing щодо повернення до міжнародних змагань спортсменів та офіційних осіб з Росії та Білорусі", – йдеться у заяві.

В організації наголосили: квітень 2024 року залишатиметься попереднім терміном для повернення росіян з білорусами до міжнародних змагань. Участь у регаті Semaine Olympique Française, запланованій на цей період, залишатиме спортсменам з двох країн можливість для кваліфікації на Олімпіаду-2024.

"World Sailing залишається повністю відданою підтримці української спільноти вітрильного спорту впродовж неймовірно важкого часу", – додали у федерації.

Раніше

Наприкінці січня Міжнародний олімпійський комітет оголосив про намір повернути спортсменів з Росії та Білорусі до виступів на міжнародних змаганнях під нейтральним прапором.

Згодом президент МОК Томас Бах прокоментував повернення росіян і білорусів до міжнародних змагань і заявив, що уряди країн мають право висловлювати свою позицію, але вони мають усвідомлювати, що будь-який вид бойкоту покарає лише їхніх власних спортсменів.

До речі, збірна України з дзюдо не братиме участі у чемпіонаті світу.

Теги: спорт
Читайте також:
Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду
Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою
Стрибнув на 228 метрів: Український стрибун на лижах Марусяк встановив новий національний рекорд Стрибнув на 228 метрів: Український стрибун на лижах Марусяк встановив новий національний рекорд
Офсайди фіксуватимуть по-новому? Футбольні правила можуть знову змінити Офсайди фіксуватимуть по-новому? Футбольні правила можуть знову змінити