USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Україна бойкотуватиме чемпіонат світу з дзюдо через допуск атлетів з РФ і Білорусі

Міжнародна федерація дзюдо буквально в останній момент внесла дзюдоїстів з цих країн до списку учасників
Дзюдо
Джерело: Федерація дзюдо України

Збірна України з дзюдо не прийматиме участі у Чемпіонаті світу. Про це заявив головний тренер команди Віталій Дуброва, повідомляє Суспільне.

Чому українські дзюдоїсти бойкотують

Справа в тому, що Міжнародна федерація дзюдо (IJF), буквально в останній момент оголосила про повернення до змагань представників Росії та Білорусі.

У заявці організації вони йдуть у списку "Індивідуальних нейтральних атлетів".

Що важливо: Міжнародна федерація дзюдо навіть не провела перевірку спортсменів, які потрапили до заявки на чемпіонат світу - серед них низка представників ЦСКА.

У рекомендаціях МОК від 28 березня 2023 року було вказано, що атлетів з контрактами зі збройними силами Росії чи Білорусі до змагань не мають допускати.

"У списку росіян практично всі спортсмени причетні до силових структур або входять до ЦСКА чи Росгвардії. Тим паче, в інтернеті купа фотографій, де вони у військовій формі, з Шойгу фотографуються, нагороди отримують. Тобто казати, що був якийсь моніторинг, звісно ніхто цього не робив, якась формальність", - розповів Дуброва.

Він додав, що, попри бойкот, українська збірна готуватиметься до Гран-прі в Австрії, яке відбудеться 25-27 травня. Однак поїде лише за умов відсутності там спортсменів з РФ та Білорусі.

Довідково:

Чемпіонат світу з дзюдо відбудеться з 7 до 13 травня у Досі (Катар). На ньому, крім загальних очок за змагання, спортсмени також здобуватимуть очки, які будуть йти в олімпійський рейтинг - саме він визначатиме відбір на Олімпіаду-2024 у кожній ваговій категорії.

Нагадаємо, Бюро Об'єднаної Всесвітньої боротьби провело позачергове засідання, щоб обговорити можливість повернення борців з Росії та Білорусі до змагань після рекомендацій Виконкому Міжнародного олімпійського комітету. Бюро одноголосно підтримало повернення до змагань борців з Росії та Білорусі на умовах участі, визначених МОК.

Теги: спорт
Читайте також:
Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського "Локомотива" Олександром Єгоровим
Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду
Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою
Стрибнув на 228 метрів: Український стрибун на лижах Марусяк встановив новий національний рекорд Стрибнув на 228 метрів: Український стрибун на лижах Марусяк встановив новий національний рекорд