USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Чехія заборонила російським та білоруським спортсменам участь у змаганнях на своїй території

Пропозицію ініціювали спортивні асоціації та підтримало керівництво Національного спортивного агентства Чехії
російські спортсмени
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Уряд Чехії в середу ввечері підтримав пропозицію Міністерства спорту про заборону участі окремих спортсменів та спортивних команд, які представляють Російську Федерацію, у спортивних змаганнях на чеській території. Про це повідомляє уряд країни.

Зазначається, що рішення уряду Чехії означає не лише заборону участі в місцевих змаганнях для росіян та їхніх представників, а й заборону участі окремих спортсменів та спортивних команд, які представляють Чеську Республіку, у змаганнях на території Росії.

Пропозицію ініціювали спортивні асоціації та підтримало керівництво Національного спортивного агентства Чехії.

Спортсмени з Росії та Білорусі не можуть брати участь у багатьох спортивних змаганнях після повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Українських спортсменів не відправлятимуть на змагання, де беруть участь атлети з РФ та Білорусі

Міністерство молоді та спорту вирішило не відправляти офіційні делегації спортсменів національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та спорту осіб з інвалідністю для участі в міжнародних спортивних змаганнях, де беруть участь атлети з Росії та Білорусі. Про це йдеться в офіційній заяві відомства.

"Після проведення низки зустрічей із міжнародними, всеукраїнськими федераціями та провідними спортсменами, керуючись інтересами спортивного співтовариства, а також українських спортсменів, Мінспорту ухвалено рішення не відправляти офіційні делегації спортсменів національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та спорту осіб з інвалідністю для участі в міжнародних спортивних змаганнях, якщо у видах змагань з цього виду спорту беруть участь спортсмени з Російської Федерації або Республіки Білорусь", – йдеться в повідомленні.

До того ж станом на сьогодні надано пропозиції щодо застосування персональних санкцій стосовно 400 осіб з-поміж спортивної спільноти РФ та РБ, які публічно підтримали збройну агресію проти України.

Також спільно з Національним олімпійським комітетом України, національними федераціями з видів спорту міністерство поінформувало Міжнародний олімпійський комітет, міжнародні федерації з видів спорту щодо 1300 осіб із числа спортсменів національних збірних Росії та Білорусі, які входять до військових формувань, правоохоронних органів. Таким чином українська сторона привертає увагу міжнародної спільноти до приналежності спортсменів РФ та РБ до військових формувань, підтримку війни в Україні, а також порушення принципів Олімпійської хартії та визначених МОК умов "нейтральності".

Президент МОК: Зробимо все можливе для повернення росіян та білорусів до міжнародних змагань

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах прокоментував повернення росіян і білорусів до міжнародних змагань. Про це він сказав в інтерв’ю China Daily.

"Зараз ми докладаємо всіх зусиль, щоб виконати місію, реалізувати пропозиції олімпійського руху, повернувши спортсменів з російськими чи білоруськими паспортами на міжнародні змагання. Ми дуже тісно співпрацюємо та обмінюємося думками з міжнародними федераціями, які на цю мить відповідають за проведення своїх змагань. Ми дуже сподіваємося, що ця місія може бути виконана на умовах, які були встановлені, щоб спортсмени з цих двох країн брали участь у змаганнях у нейтральному статусі, щоб ми могли справді об’єднати весь світ Олімпійськими іграми в Парижі", – зазначив Бах.

Також президент МОК заявив, що уряди країн мають право висловлювати свою позицію, але вони мають усвідомлювати, що будь-який вид бойкоту покарає лише їхніх власних спортсменів.

"Ви знаєте заяви урядів, які хочуть вирішувати, хто може брати участь в Олімпійських іграх, міжнародних спортивних змаганнях, а хто – ні. Ми повинні бути дуже твердими, щоб ці рішення приймалися відповідальними спортивними організаціями. Думаю, що уряди мають право висловлювати свою позицію. Але вони також усвідомлюють, що будь-який вид бойкоту покарає лише їхніх власних спортсменів і позбавить їхній народ можливості пишатися виступами спортсменів на Олімпіаді", – додав Бах.

Читайте також:
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні
Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт