USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Збірна України з тхеквондо не поїде на чемпіонат світу-2023 через участь у турнірі спортсменів із Росії та Білорусі

Президент ВТФ відправився до Баку, де відбудеться чемпіонат, з'ясовувати ситуацію
тхеквондо
Джерело: відкриті джерела

Збірна України з тхеквондо пропустить чемпіонат світу, який відбудеться з 29 травня по 6 червня у Баку. А все через те, що в турнірі братимуть участь російські й білоруські спортсмени, повідомляє "Суспільне Спорт".

У коментарі ЗМІ віцепрезидент Федерації тхеквондо України Сергій Васильченко пояснив, що тхеквондо – один з олімпійських видів спорту, що ухвалив рішення про допуск атлетів з Росії та Білорусі до міжнародних турнірів. І вже навіть визначив період повернення спортсменів з цих країн – це має статися на чемпіонаті світу.

"До 10 травня йшла реєстрація на чемпіонат світу і станом на понеділок, 8 травня, росіян там не було. Організатори змагань спершу зробили позначку "без національності" у заявочному списку, яку згодом заповнили представниками Росії та Білорусі, деякі з них є військовослужбовцями. Зараз збираємо факти для підтвердження цього. Тож на світову першість українська команда не їде", – розповів Васильченко.

Реакція української федерації тхеквондо

Президент Федерації тхеквондо України (ВТФ) Лесік Саманджия відправився до Баку, де відбудеться чемпіонат світу, і буде спілкуватися з керівництвом Всесвітньої федерації з приводу участі спортсменів.

Чемпіонат світу в Баку – один з турнірів, за які нараховуватимуть рейтингові очки. Топ-5 найкращих тхеквондистів у кожній ваговій категорії відбиратимуть на Олімпіаду-2024, решту ж визначатимуть на кваліфікаційні турніри, що відбудуться перед Іграми у Парижі.

Раніше

Наприкінці січня Міжнародний олімпійський комітет оголосив про намір повернути спортсменів з Росії та Білорусі до виступів на міжнародних змаганнях під нейтральним прапором.

Згодом президент МОК Томас Бах прокоментував повернення росіян і білорусів до міжнародних змагань і заявив, що уряди країн мають право висловлювати свою позицію, але вони мають усвідомлювати, що будь-який вид бойкоту покарає лише їхніх власних спортсменів.

До речі, збірна України з дзюдо не братиме участі у чемпіонаті світу.

Читайте також:
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт
Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела
Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби