USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Збірна України з тхеквондо не поїде на чемпіонат світу-2023 через участь у турнірі спортсменів із Росії та Білорусі

Президент ВТФ відправився до Баку, де відбудеться чемпіонат, з'ясовувати ситуацію
тхеквондо
Джерело: відкриті джерела

Збірна України з тхеквондо пропустить чемпіонат світу, який відбудеться з 29 травня по 6 червня у Баку. А все через те, що в турнірі братимуть участь російські й білоруські спортсмени, повідомляє "Суспільне Спорт".

У коментарі ЗМІ віцепрезидент Федерації тхеквондо України Сергій Васильченко пояснив, що тхеквондо – один з олімпійських видів спорту, що ухвалив рішення про допуск атлетів з Росії та Білорусі до міжнародних турнірів. І вже навіть визначив період повернення спортсменів з цих країн – це має статися на чемпіонаті світу.

"До 10 травня йшла реєстрація на чемпіонат світу і станом на понеділок, 8 травня, росіян там не було. Організатори змагань спершу зробили позначку "без національності" у заявочному списку, яку згодом заповнили представниками Росії та Білорусі, деякі з них є військовослужбовцями. Зараз збираємо факти для підтвердження цього. Тож на світову першість українська команда не їде", – розповів Васильченко.

Реакція української федерації тхеквондо

Президент Федерації тхеквондо України (ВТФ) Лесік Саманджия відправився до Баку, де відбудеться чемпіонат світу, і буде спілкуватися з керівництвом Всесвітньої федерації з приводу участі спортсменів.

Чемпіонат світу в Баку – один з турнірів, за які нараховуватимуть рейтингові очки. Топ-5 найкращих тхеквондистів у кожній ваговій категорії відбиратимуть на Олімпіаду-2024, решту ж визначатимуть на кваліфікаційні турніри, що відбудуться перед Іграми у Парижі.

Раніше

Наприкінці січня Міжнародний олімпійський комітет оголосив про намір повернути спортсменів з Росії та Білорусі до виступів на міжнародних змаганнях під нейтральним прапором.

Згодом президент МОК Томас Бах прокоментував повернення росіян і білорусів до міжнародних змагань і заявив, що уряди країн мають право висловлювати свою позицію, але вони мають усвідомлювати, що будь-який вид бойкоту покарає лише їхніх власних спортсменів.

До речі, збірна України з дзюдо не братиме участі у чемпіонаті світу.

Читайте також:
У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ