USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

МОК схвалив створення Олімпійських ігор з кіберспорту: Перші змагання проведуть у Саудівській Аравії в 2025 році

Нині спеціальна комісія МОК розробила проєкт, який враховуватиме інтереси кіберспортивної спільноти і поважатиме олімпійські цінності
Олімпійські ігри з кіберспорту
МОК
Джерело: скріншот

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) проголосував за створення Олімпійських ігор з кіберспорту. Дебютні змагання запланували на 2025 рік і відбудуться вони в Саудівській Аравії вже у 2025 році, повідомляють в пресслужбі МОК.

Президент олімпійського комітету Томас Бах зазначив, що таке рішення є новою ерою для МОК.

"Йдемо в ногу з темпами цифрової революції. Кіберспортивна спільнота, представлена в нашій Комісії з кіберспорту, з ентузіазмом долучилася до цієї ініціативи. Це ще один доказ привабливості олімпійського бренду та цінностей, які він відстоює серед молоді", - сказав Бах.

І додав, що НОК Саудівської Аравії має принести унікальний досвід у сфері кіберспорту.

Нині спеціальна комісія МОК розробила проєкт, який враховуватиме інтереси кіберспортивної спільноти і поважатиме олімпійські цінності. Йдеться, наприклад, про назви ігор у програмі, ідеї просування гендерної рівності. Не забули й про взаємодію та залучення молодої аудиторії, яка захоплюється кіберспортом.

Крім того, олімпійський комітет почне створювати окрему спеціальну структуру в межах організації. Збираються застосовувати інший підхід до фінансування та організації цих ігор. Все це - з урахуванням особливостей таких ігор.

Разом з тим, міжнародні федерації, які вже займаються електронною версією свого виду спорту, яка розглядається для включення в Олімпійські ігри з кіберспорту, стануть першими партнерами МОК. Те ж саме стосується національних олімпійських комітетів, які вже включають кіберспорт у свою діяльність, додають у комітеті.

МОК і кіберспорт

Варто зазначити, що з 2018 року МОК цілісно займається кіберспортом. Кульмінацією цього стала організація Олімпійського тижня кіберспорту в Сінгапурі в 2023.

У результаті успіху цієї події президент МОК попросив Комісію з кіберспорту МОК на 141- й сесії МОК у Мумбаї (Індія), у жовтні минулого року вивчити створення Олімпійських ігор з кіберспорту.

До речі, літні Олімпійські ігри в Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня. Уже сьогодні, 24 липня, у Києві на території ВДНГ відкриється фан-зона до Олімпійських ігор.

Читайте також:
Україна здобула два золота з дзюдо на Паралімпіаді-2024 Україна здобула два золота з дзюдо на Паралімпіаді-2024
Українець Віктор Дідух став чемпіоном з настільного тенісу на Паралімпіаді в Парижі Українець Віктор Дідух став чемпіоном з настільного тенісу на Паралімпіаді в Парижі
Українець Єгор Дементьєв став чемпіоном Паралімпійських ігор у шосейній груповій гонці Українець Єгор Дементьєв став чемпіоном Паралімпійських ігор у шосейній груповій гонці
Матвій Бідний офіційно став міністром молоді та спорту України Матвій Бідний офіційно став міністром молоді та спорту України