USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Уряд призначив наглядову раду "Нафтогазу"

До наглядової ради увійшли чотири незалежних членів та двоє представників держави
Нафтогаз

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів призначив наглядову раду НАК "Нафтогаз України". Про це поінформував у Telegram прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що на сьогоднішньому засіданні затвердили на посади членів наглядової ради шістьох переможців відбору: чотирьох незалежних членів та двох представників держави.

"На фінішну пряму також виходить процес відбору директора НАБУ. Уряд зацікавлений, щоб конкурс завершився якнайшвидше і ми отримали фахового очільника цієї ключової для держави інституції", – йдеться в повідомленні.

За інформацією "Економічної правди", незалежними членами наглядової ради стали колишній старший віцепрезидент норвезької компанії Equinor (Statoil) Анфіннсен Тор Мартін, президент та гендиректор Vermilion Energy Маріно Ентоні, Хуквей Річард, який має 33-річний досвід роботи у компанії BP, та професор бізнес-школи INSEAD Людо ван дер Хейден.

Представниками держави стали заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма та радниця прем‘єр-міністра України з питань енергетики Наталя Бойко.

До цього повноваження наглядової ради "Нафтогазу" виконував Кабінет міністрів.

НАК "Нафтогаз" України працює без наглядової ради з вересня 2021 року. Тоді було звільнено представників держави. З того часу функції наглядової ради виконував Кабмін. 

Читайте також:
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні
На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни