USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень

На ці кошти Сили оборони зможуть отримати близько 300 тисяч дронів
уряд кабмін
Засідання Кабміну Дениса Шмигаля
Джерело: відкриті джерела

Україна виділяє додаткові 15,5 млрд гривень на закупівлю дронів. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

За його словами, ці гроші передадуть адміністрації Держспецзв'язку, яка займається відповідними закупівлями. За 15,5 млрд гривень Україна зможе закупити для Сил оборони 300 тисяч дронів.

Шмигаль нагадав, що 2024 року на безпілотники вже було виділено 43,3 млрд гривень.

Наприклад, 22 квітня Міністерство оборони України повідомляло, що державне Агентство оборонних закупівель придбало для ЗСУ 4000 дронів DJI Mavic.

За словами директора Агентства оборонних закупівель Марини Безрукової, дрони купили за "рекордно низькими цінами".

Дрони для України

Як повідомлялося, Канада виділить 3 млн канадських доларів (близько 2,3 млн дол. США) на оплату українського виробництва бойових дронів для потреб Збройних сил України.

Крім того, німецька компанія-виробник безпілотників Quantum-Systems оголосила про запуск другого заводу з виробництва БпЛА в Україні.

Щодо виробництва українських БПЛА, то Україні вдалося створити власний аналог популярного серед військових китайського квадрокоптера DJI Mavic  вітчизняний дрон назвали "Шмавік".

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється із запізненням на рік, – Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється із запізненням на рік, – Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"