USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

"Укрзалізниця" випадково продала кілька квитків у жіночі купе чоловікам

На першому етапі послугу з купівлі квитків у жіночі купе можливо реалізувати тільки через мобільний застосунок УЗ
Укрзалізниця
Джерело: відкриті джерела

Чотири рейси "Укрзалізниці" з жіночими купе вже зробили повне коло за маршрутами. Про це інформує пресслужба перевізника.

В "Укрзалізниці" повідомили, що ініціативу з окремими купе прийняли дуже позитивно в усіх містах старту, а це Харків, Дніпро, Кривий Ріг, Київ, Ужгород, Ясіня, Трускавець і кількадесят міст на маршруті. 

"Вторгнень і провокацій, які нам подекуди активно обіцяли, не зафіксовано. Чесно зізнаємося, що декілька квитків до жіночих купе таки було помилково продано чоловікам, ми вже знайшли причину і усунули її, а хлопців та дівчат за обопільною згодою розсадили по окремих купе", – йдеться в повідомленні.

У компанії наголошують, що ціна вагонів з жіночими купе ніяк не дорожча. Якісно ці купе теж не мають відмінностей, щоб не створювати відчуття штучних привілеїв.

Також в "Укрзалізниці" наголосили, що виокремили жіночі купе, а не вагони, тому немає нічого дивного в тому, що до вагона заходять чоловіки.

Крім того, компанія поступово повертає патруль на поїзди. Тож просять не дивуватися людям із шевронами "Залізна Безпека". Та не палити у тамбурах.

Як купити квиток у жіночий вагон

На першому етапі послугу з купівлі квитків у жіночі купе можливо реалізувати тільки через мобільний застосунок УЗ.

Для чого це потрібно

В "Укрзалізниці" зазначили, що це необхідно для безпеки жінок. За словами голови правління АТ "Укрзалізниця" Євгена Лященка, відомство тестуватиме нову послугу впродовж кількох місяців.

"Безпека українців – незалежно від гендеру – є нашим фундаментальним пріоритетом, особливо в період повномасштабної війни. Наші залізничники уважно вивчили світовий досвід, адже жіночі купе або вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі. Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища. Тому поточне рішення залізниці – допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане "пілот" з жіночими купе. Ми тестуватимемо їх упродовж декількох місяців та разом з громадою і фахівцями приймемо рішення щодо масштабування. Це буде залежати від реального попиту та відгуків", – зазначив він.

Реакція мережі

Українці в мережі просто вибухнули коментарями щодо ініціативи "Укрзалізниці". Одні писали, що УЗ пішла на поводу у феміністок. Інші пропонували зробити купе "без дідів, дітей і хроплячих". А хтось пропонував створити окремі вокзали.  

Читайте також:
"Укрзалізниця" розпочала будівництво європейської колії Чоп – Ужгород
Заволодіння майже 95 млн гривень коштів УЗ: Ексрадник ОП Шило вийшов під заставу у 30 мільйонів Заволодіння майже 95 млн гривень коштів УЗ: Ексрадник ОП Шило вийшов під заставу у 30 мільйонів
Знос залізничного транспорту приміського сполучення складає понад 90%, – директор філії Знос залізничного транспорту приміського сполучення складає понад 90%, – директор філії
Хотіли підірвати залізничні ешелони ЗСУ: Сім'я з Харківщини допомагала РФ готувати диверсію Хотіли підірвати залізничні ешелони ЗСУ: Сім'я з Харківщини допомагала РФ готувати диверсію