USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15
Втрати орків: 4 8 4 0 3 0 (+1740)
USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15

Укрпошта доставлятиме ліки на деокуповані та прифронтові території

Укрпошта отримає ліцензію на продаж лікарських засобів в існуючих поштових стаціонарних або мобільних відділеннях
Ліки аптека

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Незабаром на деокупованих і прифронтових територіях України придбати ліки можна буде в поштових стаціонарних або мобільних відділеннях Укрпошти. Про це інформує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Там зазначили, що на міжвідомчій нараді було обговорено реалізацію проєкту "Укрпошта-Ліки". Зокрема, йшлося про його впровадження на деокупованих і прифронтових територіях.

"Пілотний запуск ініціативи планується з 1 лютого. З цією метою АТ "Укрпошта" отримає ліцензію на продаж лікарських засобів в існуючих поштових стаціонарних або мобільних відділеннях", – розповіли у відомстві.

При цьому там наголосили, що така можливість дозволить розв’язати проблему доступних ліків на 100% території України вже у першій половині 2024 року.

"Для цього попередньо триває пошук належного приміщення для відкриття першого ліцензованого складу у Києві. Також наразі проходить набір фармацевтів, адже відпускати нерецептурні та рецептурні ліки має право лише спеціаліст", – йдеться у повідомленні.

Крім того, планується впровадження гарячої лінії для оформлення запитів від громадян.

"Громадяни чекають на наші рішення. Часто через бойові дії та постійні ворожі обстріли наші люди позбавлені доступу до найнеобхіднішого, зокрема ліків. Я дякую всім, хто опікується проблемами людей на прифронтових територіях. Для них це дуже важливо", – сказала віцепрем'єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. 

Також нагадаємо, що, починаючи з 13 жовтня минулого року, в Україні відпуск наркотичних препаратів в аптеці проводитися тільки за електронним рецептом.

Читайте також:
Рада дозволила працівникам Рада дозволила працівникам "Укрпошти" використовувати зброю
"Ліки зі співчуття": Важкохворі українці отримають безкоштовний доступ до інноваційних препаратів, яких чекали два роки
В Україні з'явиться проєкт В Україні з'явиться проєкт "Представник пацієнта"
"Укрпошту" можуть продати після війни - названо потенційних покупців