USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Українці вперше в історії виграли чемпіонат Європи з керлінгу

У фіналі українська команда перемогла збірну Ліхтенштейна з рахунком 10:2
збірна з керлінгу
Українська збірна з керлінгу
Джерело: Національний олімпійський комітет

Чоловіча збірна України виграла чемпіонат Європи-2023 із керлінгу в Дивізіоні С, який пройшов у британському місті Дамфріс. Це сталося вперше в історії незалежної української держави, повідомили в пресслужбі Національного олімпійського комітету України (НОК України).

Збірна України послідовно обіграла Грузію (17:4), Грецію (11:5), Ліхтенштейн (14:0), Хорватію (7:2), Словенію (9:7), Андорру (8:5), але поступилася Польщі (2:8).

"У півфіналі український колектив узяв гору над Словенією (6:4), а у фіналі чоловіча команда перемогла збірну Ліхтенштейну з рахунком 10:2", – зазначили в НОК.

У склад збірної України входять Едуард Ніколов, Ярослав Щур, Артем Сугак, Владислав Коваль й Артем Гасінець.

Відзначимо, українці вперше виграли Дивізіон C та підвищилися у класі. До цього найкращим результатом чоловічої збірної України з керлінгу було срібло чемпіонату Європи-2022 (дивізіон С).

Наступного сезону спортсмени виступатимуть у Дивізіоні В.

Новини за темою: Вперше в історії: Чоловіча збірна України з карате виграла золото на чемпіонаті Європи

До речі, керлінг (англ. curling, – ред.) – це олімпійський командний вид спорту, який спочатку був простою розвагою, де команди повинні по черзі запускати по льоду спеціальні камені у бік мішені, намагаючись при цьому виштовхнути каміння суперника.

Головне в грі – стратегія команди й тактика. Збірна складається із чотирьох основних й одного запасного гравців. Спортсмени виконують по два кидки в кожному "енді" у певній послідовності, чергуючись із суперником.

Історія керлінгу бере свій початок у Шотландії: саме там, на дні висохлого озера в Данблейні, знайшли снаряд для гри, на якому була вказана дата виготовлення (1511 р.).

Попри багатовікову історію, в Україні цей вид спорту почали розвивати лише 10 років назад – у 2013-му.

Читайте також:
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном
Кожен громадянин повинен захищати Україну, але і держава перед кожним громадянином має також свої зобов'язання, – Дубіль Кожен громадянин повинен захищати Україну, але і держава перед кожним громадянином має також свої зобов'язання, – Дубіль
Право на захист і надання допомоги українцям за кордоном гарантується Конституцією і не може бути обмежене в умовах воєнного стану, – Магера Право на захист і надання допомоги українцям за кордоном гарантується Конституцією і не може бути обмежене в умовах воєнного стану, – Магера