USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Українські пілоти почнуть навчатися на F-16 у серпні цього року, – Зеленський

Українські дипломати повинні зробити все можливе, щоб пришвидшити процес передачі цих літаків, переконаний президент
F-16
Джерело: відкриті джерела

Українські пілоти вже у серпні розпочнуть навчання на американських винищувачах F-16. Про це заявив президент Володимир Зеленський, виступаючи перед українськими послами.

"F-16. Цього місяця почнеться тренування наших українських пілотів", – наголосив глава держави.

Зеленський уточнив, що завдання українського керівництва – працювати на сто відсотків із країнами, які мають літаки F-16, і після закінчення навчання українських пілотів їх передадуть ЗСУ.

Новини за темою: Блінкен упевнений, що Україна отримає F-16, але є кілька нюансів

"Це потужне складне завдання. Якнайшвидше має відбутися постачання та бойове застосування F-16 нашими пілотами. І ви розумієте, про які країни йдеться", – додав український лідер, звертаючись до послів.

Нагадаємо, президент Зеленський заявляв, що деякі партнери затягують питання з тренуванням українських льотчиків на винищувачах F-16 та з подальшим переданням ЗСУ авіації, адже досі немає графіків навчальних місій. 

Пізніше видання Politico з посиланнями на американських та європейських чиновників повідомило, що майже дюжина європейських країн, які пообіцяли навчати українських пілотів на американських винищувачах F-16, все ще чекають на офіційне затвердження програми Вашингтоном.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
Американська компанія Bell запропонувала Україні озброїтися ударними вертольотами 407M Американська компанія Bell запропонувала Україні озброїтися ударними вертольотами 407M
Зеленський про втрати ЗСУ на війні: Зеленський про втрати ЗСУ на війні: "Менше не стає"
Люди важливі, але це не значить, що можна подарувати росіянам 30% нашої землі, – Зеленський Люди важливі, але це не значить, що можна подарувати росіянам 30% нашої землі, – Зеленський