USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Українські пілоти почнуть навчатися на F-16 у серпні цього року, – Зеленський

Українські дипломати повинні зробити все можливе, щоб пришвидшити процес передачі цих літаків, переконаний президент
F-16
Джерело: відкриті джерела

Українські пілоти вже у серпні розпочнуть навчання на американських винищувачах F-16. Про це заявив президент Володимир Зеленський, виступаючи перед українськими послами.

"F-16. Цього місяця почнеться тренування наших українських пілотів", – наголосив глава держави.

Зеленський уточнив, що завдання українського керівництва – працювати на сто відсотків із країнами, які мають літаки F-16, і після закінчення навчання українських пілотів їх передадуть ЗСУ.

Новини за темою: Блінкен упевнений, що Україна отримає F-16, але є кілька нюансів

"Це потужне складне завдання. Якнайшвидше має відбутися постачання та бойове застосування F-16 нашими пілотами. І ви розумієте, про які країни йдеться", – додав український лідер, звертаючись до послів.

Нагадаємо, президент Зеленський заявляв, що деякі партнери затягують питання з тренуванням українських льотчиків на винищувачах F-16 та з подальшим переданням ЗСУ авіації, адже досі немає графіків навчальних місій. 

Пізніше видання Politico з посиланнями на американських та європейських чиновників повідомило, що майже дюжина європейських країн, які пообіцяли навчати українських пілотів на американських винищувачах F-16, все ще чекають на офіційне затвердження програми Вашингтоном.

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму
Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили