USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Українська тенісистка потиснула руку росіянці на турнірі Australian Open: В Мінспорту "вивчають" ситуацію

Батько спортсменки пояснив інцидент браком досвіду з виступів на турнірах найвищого рівня та напругою на корті
Рукостискання спортсменок
Рукостискання спортсменок
Джерело: скріншот

Українська тенісистка Єлизавета Котляр потиснула руку росіянці Владі Мінчевій після поразки у матчі на юніорському Відкритому чемпіонаті в Австралії. Виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний відреагував на ситуацію, зазначивши, що причини такого вчинку, а також усі обставини наразі вивчаються.

"Мій месенджер розривається повідомленнями, що 16-річна українська тенісистка Єлизавета Котляр потиснула руку росіянці після матчу на турнірі Australian Open. Причини такого вчинку, а також усі обставини ми наразі вивчаємо і пізніше дамо позицію міністерства", – написав він у себе в Facebook.

Він зазначив, що його першим враженням після перегляду відповідного відео було те, що "росіяни спровокували нашу спортсменку".

"Усі, хто брав участь у великих турнірах, знають, яка напруга там відбувається, і атлети можуть стати легкою мішенню для провокацій. Тим паче, що ми бачимо, як на кожному турнірі росіяни намагаються використати українських атлетів для власної пропаганди. Саме це ми й побачили у виконанні російських пропагандистських медіа", – йдеться у дописі.

Матвій Бідний додав, що в кожного буде безліч аргументів, щоб звинувачувати чи виправдовувати українську тенісистку, але, на його думку, перш ніж "ухвалювати емоційні рішення", потрібно "детально розібратися у ситуації і почути саму Єлизавету Котляр та її батьків".

"Ми продовжуємо вивчати ситуацію та разом зі спортивною федерацією ухвалимо зважені рішення. І звісно, відкрито все прокоментуємо", – підсумував Бідний.

Ситуацію також прокоментував батько Єлизавети Котляр

Після гри в коментарі для Федерації тенісу України батько української юніорки пояснив інцидент браком досвіду Котляр з виступів на турнірах найвищого рівня, пише "Суспільне спорт".

"Тут надзвичайна атмосфера, яка сама по собі чинить неабиякий тиск на спортсменів. На початку кар'єри важко з таким впоратися і не нервувати. На жаль, моя донька не почувалася спокійною, емоції били через край, тому вона не повністю контролювала свою поведінку. Автоматично виконала післяматчевий ритуал – потиснула руку суперниці, не розуміла, що за сіткою стояла представниця країни, яка здійснила напад на нашу Батьківщину",розповів Костянтин Котляр.

Він також додав, що, безумовно, рукостискання було помилкою, через яку юна спортсменка дуже шкодує.

Раніше ми повідомляли, що три тенісистки з України вийшли в четверте коло турніру Грендслем. Раніше до цієї стадії на Australian Open не проходили навіть дві українки одночасно.

Додамо

Минулого року Еліна Світоліна відмовилась тиснути руки російським ті білоруським спортсменам. Жіноча тенісна асоціація (WTA) прокоментувала відмову українок від рукостискання з представницями РФ та Білорусі на корті і заявили, що підтримують таке рішення.

Читайте також:
Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: як пройшов бій і чого чекати далі? Відео Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: як пройшов бій і чого чекати далі? Відео
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ