USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Світоліна відмовилась від рукостискань з росіянками і білорусками: В WTA відреагували

В організації назвали відмову українців "особистим рішенням"
еліна світоліна
Джерело: відкриті джерела

Еліна Світоліна відмовилась тиснути руки російським ті білоруським спортсменам. Жіноча тенісна асоціація (WTA) прокоментувала відмову українок від рукостискання з представницями РФ та Білорусі на корті і заявили, що підтримують таке рішення. Повідомлення опубліковане на офіційній сторінці організації у соцмережах.

"У зв'язку з ганебною війною, що триває, WTA з повагою ставиться до позиції українських спортсменок та їх відмови від традиційного рукостискання з суперницями з Росії та Білорусі, оскільки це їх особисте рішення. У нас одні з найкращих уболівальників у світі, і ми вдячні їм за їхню пристрасть і відданість, а також за розуміння та повагу до спортсменів", - йдеться у повідомленні.

НОК України вимагає від тенісистів бойкотувати матчі з росіянами

Національний олімпійський комітет України вимагає від тенісистів бойкотувати матчі з росіянами та білорусами. Однак не всі українські професійні гравці в теніс готові до цього кроку, повідомляє "Суспільне".

Виконавчий директор і віцепрезидент Федерації тенісу України Євген Зукін каже, що позиція ФТУ з перших днів повномасштабного вторгнення є незмінною: представники РФ і Білорусі мають бути відсторонені.

В той же час досягнути їхньої повної ізоляції, зокрема, у професійному тенісі, на думку представника ФТУ, наразі є неможливим.

"Ми з паном Вадимом Гутцайтом просто перекидуємо м’яч один до одного, і мені це не дуже подобається. У нас абсолютно однакова позиція щодо повного відсторонення росіян і білорусів. Ми всі намагаємось цього досягти. Але, зважаючи на те, що нам цього навіть разом не вдається, то в нас починається наша улюблена українська історія "знайди винного", – зазначив Зукін. 

Він вкотре наголосив, що поки йде війна, російські та білоруські спортсмени повинні бути ізольовані в межах своїх країн, а не виступати на найбільших спортивних майданчиках, давати привід своєму керівництву вихвалятись своїми досягненнями, підкреслювати таким чином перемоги держав-агресорів.

Новини за темою: Україна бойкотуватиме чемпіонати світу з боксу у разі допуску туди спортсменів із РФ та Білорусі

У лютому 2023 року експерші ракетки України Еліна Світоліна та Сергій Стаховський проводили майстер-клас для дітей у Києві. Під час заходу гравці також поспілкувались із журналістами, зокрема, і щодо бойкотування матчів проти росіян і білорусів.

За словами Світоліної, на початку повномасштабного вторгнення в українському тенісі обговорювалась можливість бойкоту ігор, однак не всі тенісисти були готові на такий крок:

"Я вже казала, що не всі готові не виходити на корт і не виступати проти російських і білоруських спортсменів. Адже вони втрачають гроші, ще щось. На жаль, не всі готові на цей крок. З іншого боку, можна зрозуміти українських тенісистів, бо вони мають родини, мають заробляти", – каже Світоліна. 

Новини за темою: Вже шість країн заявили про бойкотування ЧС з боксу, серед причин – дозвіл росіянам і білорусам виступати під своїми прапорами

Сергій Стаховський підтримав позицію Світоліної, зауваживши, що питання бойкоту – це палиця на два кінці.

"Україна як держава, на жаль, не бере участі в становленні спортсменів у цілому. Звісно, якщо є програми або спортивні федерації, що повністю спонсорують і підтримують атлетів, то вони мають право диктувати чи хоча б виставляти певні умови – чи будете ви виходити проти росіян, чи не будете. В іншому випадку вирішувати за спортсменів – це не те що ризиковано, це безвідповідально. Не докладаючи жодних зусиль до створення цієї кар’єри, а вона створюється вісім годин на день потом і кров’ю, потім казати, що спортсмен щось не може робити, – це не дуже правильно. Людина має прийняти сама за себе. Це моя точка зору", – підсумував Стаховський. 

Раніше

Президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт заявив, що Україна може бойкотувати Олімпійські ігри у Парижі, які відбудуться у 2024 році, якщо російським та білоруським спортсменам дозволять повернутися на міжнародні спортивні арени до припинення агресії РФ.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) 25 січня опублікував заяву, в якій закликав дозволити окремим російським і білоруським спортсменам, які не підтримують війну в Україні, брати участь у спортивних змаганнях під нейтральним прапором.

Олімпійський і Паралімпійський комітети США підтримують ідею участі російських та білоруських спортсменів у літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі, якщо вони не виступатимуть під прапорами своїх країн або в їхніх кольорах. 

Читайте також:
Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського "Локомотива" Олександром Єгоровим
Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду
Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою
Стрибнув на 228 метрів: Український стрибун на лижах Марусяк встановив новий національний рекорд Стрибнув на 228 метрів: Український стрибун на лижах Марусяк встановив новий національний рекорд