USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Українська авіація вдарила по засобах російської ППО

На початку року окупанти посилили свою протиповітряну оборону на багатьох напрямках
ППО РФ

Російська ППО

Джерело: Вікіпедія

Протягом минулої доби авіація українських Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу та зенітно-ракетному комплексу росіян. Підрозділи ракетних військ уразили два засоби ворожої протиповітряної оборони, повідомляє в ранковому зведенні Генеральний штаб Збройних сил України.

"Два засоби протиповітряної оборони, п'ять артилерійських засобів пункту управління, пункт управління БпЛА, три райони зосередження озброєння та військової техніки та інші важливі об’єкти ворога були уражені протягом доби", - йдеться у повідомленні.

У Генштабі додали, що на фронті протягом минулої доби відбулося 80 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 14 ракетних та 107 авіаційних ударів, здійснив 137 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали низка багатоповерхівок, інші об’єкти цивільної інфраструктури, зокрема в Харкові.

ЗСУ продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Новини за темою: Успіх ЗСУ у збитті російських літаків може бути пов’язаний із використанням ракет до Patriot і NASAMS, – Forbes

Росія посилює свою ППО

Ще в січні представник ГУР Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький зауважував, що під час війни росіяни перекинули до Москви й тимчасово окупованого Криму системи ППО з Далекого Сходу та Північного регіону. І цим дуже посилили протиповітряну оборону на багатьох напрямках. 

За словами Скібіцького, у повідомленнях про те, що вороги нібито збивають майже всі цілі, "зрозуміло, є елемент російської пропаганди". Адже потужність захисту не завжди відповідає заявам агресора. 

"Це зокрема й т.о. Крим, а саме район Керченського мосту – там дуже потужна система ППО. Це Московський напрямок на території Російської Федерації й інші регіони. На вказаних напрямках вдалося не просто посилити, а й створити ешелоновану систему ППО", – пояснював представник ГУР МОУ.

Скібіцький додавав, що так відбулося внаслідок того, що зенітно-ракетні та зенітно-артилерійські підрозділи перекинули з інших регіонів Росії – з Далекого Сходу, наприклад, з Північного регіону РФ. Ці напрямки тепер фактично оголені у сенсі захисту ППО.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат