USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Україна запустила серійне виробництво дронів: БпЛА здатні вражати ворожі цілі на понад тисячу кілометрів

Українські фахівці за стислий проміжок часу опанували нові технології виробництва
ЗСУ дрони
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Україна розробила й запустила в серійне виробництво власні далекобійні ударні дрони. Уже зараз вони вражають стратегічні об'єкти ворога на відстані понад тисячу кілометрів, розповів під час інтерв'ю АрміяInform генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін. 

За словами посадовця, такого потужного ворога, як Росія, не можна недооцінювати. Тож доводиться досить швидко опановувати нові технології виробництва.

І за доволі стислий проміжок часу спеціалістам вдалося розробити й запустити в серійне виробництво власні далекобійні ударні дрони.

"Зараз вони вражають стратегічні об’єкти ворога на відстані більш як 1000 км. Росія має величезні ресурси та надпотужну промисловість, тому сліпо копіювати її підхід немає жодного сенсу. Ми змушені бути більш гнучкими і винахідливими", – прокоментував Сметанін.

Водночас гендиректор вітчизняної оборонки нагадав, що Україна вже успішно розгорнула масове виробництво FPV-дронів. "Укроборонпром" налагодив тісну співпрацю з приватниками та допоміг їм масштабувати виробництво.

"Наші фахівці швидко опанували ремонт й обслуговування різноманітної техніки, яка надходить від союзників. Також постійно вдосконалюємо наше озброєння з огляду на досвід його бойового використання, дослуховуємося до думок військових та орієнтуємося на реалії сучасної війни", – зазначив посадовець.

Сметанін додав, що нині, наприклад, внесли вже чимало вдосконалень у технічну документацію БТР-4Е. Тому він лишається однією з найкращих бойових машин свого класу у світі. 

Новини за темою: Україна розробляє майже 100% дронів, які ЗСУ використовують на фронті, – Міноборони

Україна наздогнала Росію за виробництвом дронів

Нещодавно гендиректор "Укроборонпрому" повідомляв, що Україна цьогоріч наздогнала Росію за виробництвом дронів-камікадзе, які є аналогічними Shahed-131 та Shahed-136.

Водночас Сметанін підтверджував слова міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, який заявляв: "те, що на Росії вибухає, – то все наше".

Варто сказати й про те, що зараз українські дрони можуть бити по тилу росіян на відстані 1800 км. Саме такий показник показав нещодавній удар по радіолокаційній станції дальнього виявлення цілей "Воронеж М" в місті Орськ Оренбурзької області РФ. 

До того ж Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд гривень на закупівлю дронів. Ці гроші дозволять поставити Силам безпеки та оборони 300 тисяч безпілотників.

До речі, про те, як працюють курси зі збірки дронів, ми розповідали в матеріалі.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені