USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО

Тепер зловмисники решту свого життя можуть провести за ґратами
СБУ
Джерело: СБУ

В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка мала на меті розвідувати локації систем ППО (протиповітряна оборона). У своїй діяльності задля конспірації зловмисники використовували перуки. Але змінні зачіски їх не врятували від в'язниці, де вони тепер можуть провести решту свого життя.

В Службі безпеки говорять, що за завданням російської спецслужби фігуранти розвідували локації систем ППО, які обороняють Одесу. 

"Щоб встановити відповідні координати, агенти систематично об’їжджали обласний центр та його прилеглі території. У разі виявлення "потрібних" об'єктів, приховано фотографували їх та позначали відповідні геолокації на гугл-картах", – пояснюють в СБУ.

На цьому їхня "майстерність" не закінчується. Окрім вищезазначеного ворожі агенти ще й встановлювали та маскували бездротові магнітні камери на території морського порту Одеси.

"Для конспірації ворожі агенти використовували послуги таксі, а їхня спільниця маскувала зовнішність, постійно змінюючи перуки", – з'ясували у відомстві.

Зрештою всі факти задокументовано, а самих зловмисників затримали під час чергового фотографування військового об'єкту. Ще одного учасника ворожого осередку – місцеву жительку – затримали в її власному помешканні після того як вона зробила дорозвідку поблизу потенційної цілі.

Наразі зловмисники перебувають під вартою. І решту свого життя можуть провести за ґратами – їм загрожує довічне ув’язнення.

Довічне ув'язнення загрожує і агенту ФСБ, який готував теракти проти військовослужбовців ТЦК у Запоріжжі. Він планував підриви авто співробітників місцевих військкоматів.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом