USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Дрон ГУР атакував радіолокаційну станцію у РФ на відстані понад 1 тис. 800 км, – джерела

В українській розвідці додають, що це новий рекорд діапазону ураження для дронів-камікадзе
РЛС Воронеж М
РЛС "Воронеж М"
Джерело: відкриті джерела

Дрон Головного управління розвідки Міністерства оборони України атакував радіолокаційну станцію дальнього виявлення цілей "Воронеж М" в місті Орськ Оренбурзької області РФ. Атака сталася учора, 26 травня, повідомив співрозмовник "Української правди" в ГУР.

"Український безпілотник подолав відстань у понад 1 тис. 800 кілометрів до об'єкта противника, встановивши новий рекорд діапазону ураження для дронів-камікадзе", – зазначило джерело.

Напередодні російські пабліки писали, що один безпілотник впав за 30 кілометрів від Орська на території Новоорського району.

І нібито місцеві з різних частин області інформували, що бачили дрони літакового типу.

Що відомо про РЛС "Воронеж М"?

Радіолокаційна станція метрового діапазону "Воронеж-М" входить до сімейства російських загоризонтних РЛС 77Я6 "Воронеж".

РЛС в Оренбурзькій області контролює сектор від пустелі Такла-Макан до берегів Середземного моря, її дальність огляду складає 6 тисяч кілометрів.

Також відомо, що з 2015 року станція працювала в тестовому режимі із супроводу балістичних цілей. А у 2017 році станцію ввели в експлуатацію.

Новини за темою: Швеція дозволила Україні використовувати свою зброю проти Росії

Варто додати, ще у квітні міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявляв, що Україна має дрони, які можуть пролетіти понад тисячу кілометрів. У 2024 році наша держава збільшила виробництво ударних безпілотників далекої дії у десять разів порівняно з показниками минулого року.

Глава Мінцифри пояснював, що більшість дронів, які атакували російські НПЗ, мають радіус дії від 700 до тисячі кілометрів, але зараз є моделі, які можуть пролетіти понад тисячу кілометрів. Тоді підтвердженням цих слів була відома атака БпЛА на Татарстан.

РозсЗМІ писали про влучання та п'ятьох постраждалих. В Єлабузі пошкодження отримав комплекс хостелів, який збудували для співробітників особливої ​​економічної зони (ОЕЗ) та студентів місцевого коледжу "Єлабуга Політех" у 2022 році. Говорять і про першу з початку війни атаку безпілотників по території Татарстану.

Читайте також:
Понад 14 тисяч громадян України незаконно утримує Росія, – Лубінець Понад 14 тисяч громадян України незаконно утримує Росія, – Лубінець
Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію з визнанням дій РФ геноцидом українського народу Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію з визнанням дій РФ геноцидом українського народу
На території України знайшли уламки ракет, які належать Північній Кореї, - рада безпеки ООН На території України знайшли уламки ракет, які належать Північній Кореї, - рада безпеки ООН
Судді МКС видали ордери на арешт Шойгу та Герасимова Судді МКС видали ордери на арешт Шойгу та Герасимова