USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Україна розробляє майже 100% дронів, які ЗСУ використовують на фронті, – Міноборони

Нещодавно держава замовила у вітчизняних компаній дронів на 3 млрд гривень
дрон
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Практично всі дрони, які українська армія використовує на фронті, розробляються в Україні. Більшість із них виробляє приватний бізнес, повідомив заступник міністра оборони України Дмитро Клименков.

"Майже 100% усіх виробів (дронів, – ред.) розробляється в Україні. У цьому секторі якраз більшу частину займає приватний бізнес, і це добре, тому що це теж про економіку", – сказав заступник міністра.

За його словами, нещодавно агентство оборонних закупівель вперше оголосило торги в закритому режимі через Prozorro на закупівлю 20 000 дронів для ЗСУ. Їхню загальну вартість орієнтовно оцінюють у 3 млрд гривень. І вже законтрактовано близько 7000 дронів.

"Ми отримали дуже хороші результати як за продуктом, так і за ціною. Зараз пройшли торги, тож перевірку і кваліфікацію проходять ще 7000 "пташок". Понад 1 млрд гривень цього бюджету вже використано, і ми рухаємося цим шляхом", – додав Клименков.

Новини за темою: СБУ вперше застосувала дрон Sea Baby з ракетами "Град" минулого року, – Малюк

Як відомо, раніше гендиректор "Укроборонпрому" Герман Сметанін розповів, що Україна у 2024 році наздогнала Росію за виробництвом дронів-камікадзе, аналогічним Shahed-131 та Shahed-136.

Україна підписала низку контрактів з приватними виробниками, переважно це стосується ліцензійного виробництва.

На сьогодні українські дрони можуть бити по тилу росіян на відстані 1800 км. Саме такий показник показав нещодавній удар по радіолокаційній станції дальнього виявлення цілей "Воронеж М" в місті Орськ Оренбурзької області РФ. 

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом