USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Україна за січень імпортувала майже однаково дронів, як і телефонів

Дрони увійшли в топ-10 імпортованих в Україну товарів
дрони

Виробництво дронів. Ілюстративне фото

Джерело: UWN

У січні Україна імпортувала майже стільки ж дронів, як і телефонів, якщо брати в грошовому вимірі. Про це повідомили в Центрі економічної стратегії.

"За місяць ввезли дронів на 99 млн доларів, 98% дронів (за вартістю) імпортували з Китаю. А телефонів імпортували на 114 млн доларів, приблизно 70% з яких (за вартістю) теж з Китаю", – йдеться у дописі.

Тож дрони увійшли в топ-10 імпортованих в Україну товарів.

Міноборони вперше придбає 20 тис. БпАК через Prozorro

"Агенція оборонних закупівель" Міністерства оборони України вперше придбає через систему Prozorro 20 тисяч безпілотних авіаційних комплексів (БпАК). Загальна очікувана вартість складає майже 3 мільярди гривень (без ПДВ), поінформували в пресслужбі відомства.

Термін постачання визначили до 31 травня 2024 року.

"Дрони відіграють критичну роль у сучасних військових операціях, забезпечуючи надійне здійснення розвідувальних, навігаційних та атакуючих функцій. За допомогою цих технологій Збройні сили України зможуть ефективніше бити ворога та швидше звільнити окуповані території", – пояснив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Закупівля відбуватиметься шляхом застосування рамкової угоди, що дозволить у конкурентний спосіб закуповувати необхідні товарні позиції, не розкриваючи для загального доступу чутливу інформацію.

Новини за темою: Мінусують російську техніку: На Полтавщині налагодили виробництво FPV дронів із використанням 3D-принтерів

До того ж міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін та гендиректор німецькою компанії Helsing GmbH Гундберт Шерф у лютому підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері безпеки й оборони. Це допоможе застосовувати технології штучного інтелекту (ШІ) в українських дронах, повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, цей меморандум має "конкретну мету" – підсилити українські оборонні технології, впровадження ШІ у безпілотники українського виробництва.

Читайте також:
На 8% зросли торік заробітки лідерів енергетичного сектора України. А половина компаній, що потрапили в топ, – державні На 8% зросли торік заробітки лідерів енергетичного сектора України. А половина компаній, що потрапили в топ, – державні
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела