USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

В окупантів може з’явитись ще один тип дрона-камікадзе

Qasef можна назвати більш потужнішим аналогом російського дрона-камікадзе "Ланцет"
Дрон-камікадзе Qasef_1
Дрон-камікадзе Qasef
Джерело: відкриті джерела

Російське підприємство "Завод Сигнал" запантентувало безпілотник, який нагадує дрон-камікадзе Qasef, котрий використовують єменські хусити. Про це пише Defense Expess.

Виготовлятимуть такий дрон з пластмаси, елементи корпусу поєднуватимуться між собою віброзварюванням або спеціальним клеєм, ну а потім готові елементи конструкції дрона мають насаджуватись на силову з’єднувальну трубу та лонжерон центроплану з вуглепластику.

Зазначається, що дрон Qasef був створений як розвиток іранського БПЛА-камікадзе Ababil. Його стартова маса становить 85 кілограмів, зокрема бойова частина – 30 кілограмів, довжина фюзеляжу – 2,88 метрів, розмах крила – 3,25 метрів, заявлена дальність польоту – до 100 кілометрів.

"По суті, Qasef можна назвати більш потужнішим аналогом російського дрона-камікадзе "Ланцет", особливо в плані дальності ураження цілей та потужності бойової частини. Тому є певна ймовірність, що росіяни можуть все ж піти на розгортання виробництва копії цього БПЛА іранського походження, котрий раніше "світився" у розпорядженні єменських хуситів", – йдеться в повідомленні.

Дрон-камікадзе Qasef
Джерело: відкриті джерела

Якими дронами найчастіше атакує РФ Україну?

Нагадаємо, що найчастіше для атак по Україні окупанти застосовують дрони-камікадзе "Ланцет" та "Шахед".

Якщо "Ланцет" має дальність в середньому 70 кілометрів, то "Шахеди" летять на далекі відстані і використовуються для атак українських міст та знищення інфраструктури.

За допомогою них, росіяни, зокрема, намагаються вишукати, де розташована українська система ППО.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС