USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 9 7 1 0 (+980)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

У дронах українського виробництва буде ШІ

Зараз активно працюємо з європейськими країнами, шукаємо партнерів, сказав Єрмак
дрони

Виробництво дронів. Ілюстративне фото

Джерело: UWN

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін та гендиректор німецькою компанії Helsing GmbH Гундберт Шерф підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері безпеки й оборони. Це допоможе застосовувати технології штучного інтелекту (ШІ) в українських дронах, повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

За словами Єрмака, цей меморандум має "конкретну мету" - підсилити українські оборонні технології, впровадження ШІ у безпілотники українського виробництва.

"Helsing - це компанія, що розробляє програмне забезпечення та інтегрує штучний інтелект в оборонні технології. І є партнером німецького концерну Rheinmetall, а ще співпрацює з Міноборони Німеччини. Ми повинні бути на крок попереду у технологічній війні. Розуміємо чітко задачі, які стоять перед нами, бо ШІ у сучасній війні - це необхідність", - зауважив глава ОП.

В Україні компанія діє з 2022 року. Єрмак вказує, що меморандум - результат конференцій щодо спільного виробництва озброєнь, які відбувалися в Україні, а також у Вашингтоні торік.

"Зараз активно працюємо з європейськими країнами, шукаємо партнерів, розробляємо та озброюємось. Попереду ще низка конференцій такого масштабу. Готуємо багато сюрпризів", - сказав політик.

Новини за темою: Мінусують російську техніку: На Полтавщині налагодили виробництво FPV дронів із використанням 3D-принтерів

Раніше

Нещодавно Генсек НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що країни Північноатлантичного альянсу готові поставити Україні мільйон дронів. Своєю чергою міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін закликав НАТО закупити обіцяний мільйон дронів у українських виробників. 

"На Мюнхенській безпековій конференції від імені всієї української оборонки закликав НАТО закупити цей мільйон дронів у українських виробників. Спроможності є, технології є, інженери є", - зазначив Камишін. 

Чиновник додав, що Україна здатна робити як дешеві FPV-дрони, так і речі, що летять понад 1000 км, а ще наземні та морські. Бойові та евакуаційні, розвідувальні та ударні. Ефективність наших дронів доведена на фронті, а їхня вартість максимально конкурентна. 

"Замовити мільйон дронів в Україні - найкращий спосіб зробити більше росіян хорошими", - сказав Камишін.

Читайте також:
Україна створює мережу секретних підприємств з виробництва зброї, – ЗМІ Україна створює мережу секретних підприємств з виробництва зброї, – ЗМІ
9 травня є одним з найменш популярних свят в Україні, – опитування 9 травня є одним з найменш популярних свят в Україні, – опитування
У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах