USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україна вперше в історії входить в зиму без імпорту газу, - Чернишов

Протягом останнього року власний видобуток зріс на 7%
газ
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Україна збільшила видобуток природного газу, що вперше в історії дало змогу відмовитися від імпорту газу, заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов під час заходу "Формула успіху України".

Він зазначив, що протягом останнього року власний видобуток зріс на 7%, і це дуже суттєво.

"Наш видобуток зосереджений переважно в Полтавській і Харківській областях, і ми його не тільки зберегли, а збільшили. Це дозволило нам фактично входити в цю зиму без імпорту природного газу з інших країн. Вперше в історії України така подія відбулася, цю зиму ми пройдемо за рахунок власного газу", - повідомив Чернишов.

За його словами, на ситуацію вплинуло падіння споживання через війну, оскільки стало менше як побутових, так і промислових абонентів. Однак уже зараз є сигнали про збільшення активності і, отже, споживання газу в економіці.

Раніше ми писали, що загальний обсяг природного газу в підземних сховищах сягнув 14,7 млрд кубометрів. Зважаючи на ці цифри, можна говорити про те, що країна має достатньо газу для проходження опалювального сезону.

Раніше глава "Нафтогазу" Олексій Чернишов заявляв, що країна йде з темпом закачування газу, який випереджає показник 2022 року на 500 мільйонів кубометрів.

Тоді повідомлялося, що у сховищах було близько 13 мільярдів кубометрів газу. За словами Чернишова, переважна більшість – це український газ, решта – нерезиденти.

 
Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен