USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Україна відкриє гуманітарні коридори для евакуації з Курської області

Наразі проводиться відповідна підготовка та консультації
евакуація, Червоний хрест, коридор
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Сили оборони України відкриють гуманітарні коридори для евакуації цивільних росіян у Курській області. Про це поінформувала віцепрем’єр-міністерка України – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у Telegram.

"З метою захисту прикордонних областей України (насамперед прикордоння Сумщини) Сили оборони України створюють зону безпеки на території РФ, прилеглій до території України. У межах зазначеної зони перебувають цивільні росіяни. Вони знаходяться під захистом міжнародного гуманітарного права, якого Україна повністю дотримується", – йдеться в повідомленні.

Крім того, Україна має намір допустити міжнародні гуманітарні організації в зазначену зону з метою гуманітарного реагування, а також моніторингу гуманітарної ситуації.

Наразі проводиться відповідна підготовка та консультації.

Операція в Курській області

6 серпня стало відомо, що українська армія увійшла в Курську область. Попередньо відомо, що в операції можуть брати участь близько 10 тисяч українських військових і десятки одиниць важкої техніки.

За декілька днів українським бійцям вдалося просунутися в глиб регіону на кілька десятків кілометрів.

9 серпня з’явилося відео, що ЗСУ контролюють місто Суджа, де розташована газорозподільна станція, через яку Росія прокачує газ до Європи.

Українська влада наступ на Курську область не коментує.

РосЗМІ станом на ранок 12 серпня повідомляють, що загальна зона бойових дій зараз становить 720 км². У Курській області за день вона зросла на 70 км.

Forbes писав, що ЗСУ на довгий термін захопили Курську область та планують знищити авіабазу Халіно.

12 серпня президент Зеленський офіційно підтвердив, що операцію в Курській області проводить Україна.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції