USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна повністю переосмислює стандарти внутрішньої безпеки: Шмигаль назвав причини

Стандарти стосуватимуться питання укриттів, освіти та безпеки в публічних місцях
Шмигаль
Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

Через російську агресію Україна повністю переосмислює стандарти внутрішньої безпеки. В уряді провели нараду щодо одного з топ-10 пріоритетів Кабінету міністрів – реформи безпеки та оборони "Український щит", повідомили в пресслужбі прем'єрміністра України Дениса Шмигаля.

"Торкнулися всіх безпекових питань, які озвучив президент України під час анонсу Нової Української Доктрини", - зауважив очільник Кабміну.

Що планують?

Перше – це створити розгалужену мережу якісних укриттів. У домівках, у публічних просторах, у школах, у лікарнях.

"Цей процес вже відбувається. Нормативні документи ухвалені, кошти виділені. Відповідальні визначені", - сказав Шмигаль.

Новини за темою: Для ремонту укриттів у Києві хочуть виділити додаткові кошти, – КМВА

Друге – безпека публічного простору. Мова про додаткові заходи безпеки в публічних місцях: сканери, відеокамери, тривожні кнопки.

"Особливу увагу приділили обговоренню безпеки в закладах освіти. Неодмінна умова нового безпекового середовища – це залучення ветеранів до цієї роботи", - зауважив прем'єр.

Третє - повноцінна безпека неможлива без проведення гуманітарного розмінування в нашій країні. Кожного тижня сапери обстежують тисячі гектарів землі та вже знищили десятки тисяч мін, ракет і снарядів.

"Мобілізуємо ресурси, аби цей процес не займав десятиліття", - пояснив глава уряду.

Раніше

Наприкінці травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про реалізацію експериментального проєкту, спрямованого на створення резерву держслужбовців для роботи на деокупованих територіях. Про це інформувала пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Це дасть змогу забезпечити кадрами військові адміністрації та інші державні органи на деокупованих територіях", – йдеться у повідомленні.

Українці, які хочуть отримати посади, заповнюватимуть електронну анкету. Потім Нацагентство з питань держслужби розглядатиме анкети та перевірятиме профпідготовку кандидатів.

Крім того, уряд погодив порядок розподілу коштів на облаштування укриттів у школах та закупівлю шкільних автобусів. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр освіти і науки України Оксен Лісовий. 

1,5 млрд гривень надійшли до місцевих бюджетів на облаштування безпечних умов у закладах середньої освіти. Ці кошти розподілені між областями на основі даних щодо кількості учнів. 

Новини за темою: Не лише комфортні укриття: Уряд схвалив Концепцію безпеки закладів освіти
Читайте також:
ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility
ЄС остаточно схвалив ЄС остаточно схвалив "торговельний безвіз" для України
Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону
Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та його заступників Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та його заступників