USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Україна повністю переосмислює стандарти внутрішньої безпеки: Шмигаль назвав причини

Стандарти стосуватимуться питання укриттів, освіти та безпеки в публічних місцях
Шмигаль
Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

Через російську агресію Україна повністю переосмислює стандарти внутрішньої безпеки. В уряді провели нараду щодо одного з топ-10 пріоритетів Кабінету міністрів – реформи безпеки та оборони "Український щит", повідомили в пресслужбі прем'єрміністра України Дениса Шмигаля.

"Торкнулися всіх безпекових питань, які озвучив президент України під час анонсу Нової Української Доктрини", - зауважив очільник Кабміну.

Що планують?

Перше – це створити розгалужену мережу якісних укриттів. У домівках, у публічних просторах, у школах, у лікарнях.

"Цей процес вже відбувається. Нормативні документи ухвалені, кошти виділені. Відповідальні визначені", - сказав Шмигаль.

Новини за темою: Для ремонту укриттів у Києві хочуть виділити додаткові кошти, – КМВА

Друге – безпека публічного простору. Мова про додаткові заходи безпеки в публічних місцях: сканери, відеокамери, тривожні кнопки.

"Особливу увагу приділили обговоренню безпеки в закладах освіти. Неодмінна умова нового безпекового середовища – це залучення ветеранів до цієї роботи", - зауважив прем'єр.

Третє - повноцінна безпека неможлива без проведення гуманітарного розмінування в нашій країні. Кожного тижня сапери обстежують тисячі гектарів землі та вже знищили десятки тисяч мін, ракет і снарядів.

"Мобілізуємо ресурси, аби цей процес не займав десятиліття", - пояснив глава уряду.

Раніше

Наприкінці травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про реалізацію експериментального проєкту, спрямованого на створення резерву держслужбовців для роботи на деокупованих територіях. Про це інформувала пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Це дасть змогу забезпечити кадрами військові адміністрації та інші державні органи на деокупованих територіях", – йдеться у повідомленні.

Українці, які хочуть отримати посади, заповнюватимуть електронну анкету. Потім Нацагентство з питань держслужби розглядатиме анкети та перевірятиме профпідготовку кандидатів.

Крім того, уряд погодив порядок розподілу коштів на облаштування укриттів у школах та закупівлю шкільних автобусів. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр освіти і науки України Оксен Лісовий. 

1,5 млрд гривень надійшли до місцевих бюджетів на облаштування безпечних умов у закладах середньої освіти. Ці кошти розподілені між областями на основі даних щодо кількості учнів. 

Новини за темою: Не лише комфортні укриття: Уряд схвалив Концепцію безпеки закладів освіти
Читайте також:
Зеленський пояснив, чи буде звільняти Шмигаля з посади прем'єр-міністра Зеленський пояснив, чи буде звільняти Шмигаля з посади прем'єр-міністра
Без позитивних новин через стосунки із Заходом і навіть кулуарні ігри: Чому Шмигаль Без позитивних новин через стосунки із Заходом і навіть кулуарні ігри: Чому Шмигаль "скис" в очах Зеленського і може піти у відставку
"Втома" від Шмигаля: Чи можлива відставка прем'єр-міністра України та уряду і що кажуть нардепи та закон?
Зеленський Зеленський "втомився" від Шмигаля і збирається його звільнити