USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Україна підписала угоду про безпеку з Португалією

Документ діятиме 10 років
Зеленський і прем’єр-міністр Португалії Луїш Монтенегру
Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Португалії Луїш Монтенегру
Джерело: Офіс Президента

У Лісабоні 28 травня президент Володимир Зеленський і прем'єр Португалії Луїш Монтенегру підписали угоду про безпекову співпрацю між двома країнами. Про це повідомляє Офіс президента України.

Так, угода зокрема закріплює зобов'язання Португалії підтримувати Україну для відновлення її територіальної цілісності в межах кордонів 1991 року, включно з територіальним морем.

Також Лісабон надасть щонайменше 126 мільйонів євро військової підтримки цього року.

Крім того, Португалія підтверджує участь у коаліції F-16, міжнародній коаліції спроможностей морської безпеки, а також у програмі закупівлі боєприпасів великого калібру, зусиллях із розмінування та зміцнення морської безпеки.

"У блоці з політичної співпраці йдеться про підтримку української формули миру, притягнення агресора до відповідальності, посилення санкцій проти РФ та спільну роботу над створенням механізму надання компенсації за шкоду, втрати або шкоду, спричинену російською агресією", – розповіли в ОП.

Новини за темою: США візьмуть участь у Саміті миру

Загалом Португалія стала 12-ю країною, з якою Україна уклала двосторонню угоду про безпеку.

Раніше подібні документи Україна підписала з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією та Бельгією.

Зазначимо, що Україна також підписала документи про співпрацю у сфері безпеки з Європейським Союзом, який, як ми повідомляли, запевнив Київ у наданні додаткової зброї, військової підготовки та іншої допомоги на роки.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом