USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Україна отримала близько 73,7 млрд доларів прямої бюджетної підтримки від партнерів від початку вторгнення, – міністр фінансів

З лютого 2022 року від країн-донорів надійшло близько 73,7 млрд доларів США
Сергій Марченко
Міністр фінансів України Сергій Марченко
Джерело: відкриті джерела

З 24 лютого 2022 року міжнародні партнери направили Україні 73,7 млрд доларів прямої бюджетної підтримки, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко під час зустрічі з тимчасово повіреним у справах Посольства Франції в Україні Бенжаменом Роригом.

Глава Мінфіну подякував уряду Франції за допомогу Україні, у тому числі за бюджетну підтримку близько 400 млн євро. Марченко зазначив, що завдяки донорам Кабмін міг забезпечувати стійке державне управління в країні та профінансувати в повному обсязі соціальні та гуманітарні витрати держбюджету.

У контексті обговорення держбюджету України на 2024 рік міністр фінансів наголосив, що потреба у зовнішньому фінансуванні становить понад 37 млрд доларів. Марченко додав, що Україна розраховує на підтримку, щоб профінансувати першочергові витрати, а саме соціальну та гуманітарну сферу.

"Ритмічне надходження коштів від міжнародних партнерів необхідне для збереження макрофінансової та економічної стабільності країни", – сказав він.

Нагадаємо, Єврокомісія виділить 50 мільйонів євро на відновлення українських портів, які постраждали від російських атак.

Наприкінці минулого року стало відомо, що Україна отримає 1,34 млрд доларів гранту від Світового банку на виплату пенсій, зарплат вчителям, підтримку переселенців та інші пріоритетні витрати держбюджету.

Читайте також:
Кропачов: ДП Кропачов: ДП "Краснолиманська" - це єдине підприємство в Україні, яке не отримує дотації від держави
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility